22. okt
 
Kråkebolle naturell

Publisert: 22.jan.2010 05:09
Oppdatert: -
Klipp eller skjær over toppen, spis gonaden - (kråkebollens indre består i hovedsak av forplantningsorganer, som kalles gonader, og det er dette som er den spiselige delen) med en teskje, drypp over litt sitron om du liker det. Nyt den med god champagne, og husk at det er dobbelt så mye afrodisiakum i en kråkebollegonade som i en østers....
Kråkebolle Royal(4 personer)
8 kråkeboller
1: Rens ut gonaden fra kråkebollene. 2: Ta de peneste skallene du har igjen, vask dem grundig innvendig, bruk gjerne en (ny!) tannbørste. 3: Sett dem på et bakebrett med havsalt.
Eggblanding 2 økologiske egg
1 økologisk eggeplomme
1 ss fløte
Litt Cayennepepper
1 ts salt
4 gonader av kråkeboller. Ta de fineste gonadene til siden. De skal brukes til å toppe eggstanden ved servering. Slik gjør du1: Bland alt sammen med en visp, hell blandingen i kråkebolleskallene og sett dem i stekeovnen på 120 ºC. 2: Stek til innholdet blir stivt, cirka 35 minutter. 3: Legg gonaden som du har spart på toppen av eggstanden, ha en teskje rømme på siden og pynt med litt kjørvel eller gressløk. 4: Serveres på en liten tallerken eller i en skål. Legg kråkebollen på en seng av havsalt og server gjerne en toast ved siden av.
Suppe av kråkeboller
(Liten forrett til 4)
4 kråkeboller
2 dl kylling- eller kalvebuljong
2 ss soyasaus
1 vårløk
2 ts revet pepperrot
Slik gjør du
Åpne kråkebollene, ta ut rognen og skyll den raskt.

Kok opp buljongen i en kjele og hell soyasausen i. Skjær det hvite på vårløken i løvtynne skiver og skyll godt. Riv pepperroten fint på rivjern. Ha vårløken og pepperrot i buljongen. Kok opp, men trekk kjelen fra platen i samme øyeblikk som den første kokeboblen viser seg.
Fordel rognen i varme, små suppeboller eller pene, gammeldagse kaffekopper. Slå buljongen over og server med det samme. Kråkeboller og østers naturelle

(Liten forrett til 4)
4 kråkeboller
4 østers
1 sjalottløk
3 ss balsamicoeddik
3 ss hakket frisk koriander
2 ts chiliolje
1 ss olivenpasta eller finhakket kjøtt av 5 oliven
Slik gjør du
Finhakk sjalottløk og ha i en bolle og bland med eddik, koriander, chiliolje og olivenpasta. Åpne og rense kråkeboller og østers og legg sausen på. (Kilde: mat i norden.no)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke