22. okt
PÅSKELAM. Foto: MatPrat, Astrid Hals
 
Kreativ med lammelåret

Publisert: 23.mar.2012 04:12
Oppdatert: -
De fleste av oss spiser lam til påske, men nesten bare lammestek.
Andre kulturer kan inspirere oss til å lage flere spennende påskeretter av lammelår, mener matekspert.
Lammekjøtt kommer på en god andreplass over matvarer vi bruker mer av i påsken enn ellers i året, bare slått av sjokolade, viser en undersøkelse Synovate har gjort for MatPrat.
Salget av lammelår tredobles før påske, men de fleste sverger til lammestek av hele låret.
- Men vi kan bruke lammelåret på andre måter også, slik tradisjonen er i mange andre land, sier utviklingssjef Even Nordahl i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
- Blir låret benet ut, kan man få flere kjøttstykker som egner seg til forskjellige retter.
- Lammeskank som langtidskokes eller langtidsstekes er luksusmat. Flatbiff eller mørbrad er utsøkt påskemat som kan tilberedes raskt. Fellesnevneren er at alt er perfekt selskapsmat, sier Nordahl. (NW)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke