buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
TANTE GERDA: Kirsti Hougen og Svein Ørsnes har skapt et helt spesielt utested på Tante Gerda. FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD.
 
Kultur og kaffe på Gerda
TANTE GERDA: Er nesten like mye en slags livsstil som en kafé. Og stamgjestfaktoren ser ut til å være stor.

Publisert: 03.feb.2012 04:12
Oppdatert: -

TANTE GERDA: Er nesten like mye en slags livsstil som en kafé. Og stamgjestfaktoren ser ut til å være stor.
Tante Gerda er et sted for suppe og visesang, utstillinger og diktskriving, take-away-møbler og teater. Egentlig er det ei herlig blanding av det meste, der alle kjenner alle, og de som ikke gjør det kan knapt forhindre at de blir kjent, for det er tett mellom bordene.
Som konsept er Tante Gerda noe helt for seg selv i Hamar. Det er en kafé og det er en kulturscene, med en blanding av lokale amatører og pro- fesjonelle.
Kanskje er det nettopp slike steder vi oppsøker når vi er i København og den slags, og så forteller vi hvor utrolig rart og hyggelig det hadde vært når vi kommer hjem.
Dessuten inviteres en inn i tjukkeste Hamar-historia, for Lindmarkgården er også en av Hamars eldste bygårder.
Som kafé er det relativt enkelt, men suppa er god. Onsdag var det fyldig kyllingsuppe, med masse godsmak, og akkurat passe sterk sånn at den varmer ordentlig på en kald vinterdag. Ola-smørbrødet er ei solid karbonade som stekes ved disken, med stekt løk og erterstuing på brødskive, som vel opprinnelig var en rett som hørte Arbeider'n til. Og selv om Tante Gerda ikke har tatt over Arbeider'ns profil og posisjon, så er smørbrødet et solid stykke folkelig kafémat.
Bortsett fra at Ola-skiva kommer på bordet, er stilen veldig selvbetjening. Suppa øser du opp selv, glass og bestikk og den slags finner du også selv. Til gjengjeld blir det ingen kø og betjeningen er en nærmest integrert del av miljøet. Etterpå blir det kaffe i god gammeldags kaffekopp og det er også snart en sjeldenhet; helt fritt for kaffebar-kaffer med steama mjølk og sånn. Men akkurat slik som det var før i tida med roser på koppen og ei skål som nesten matcher.
Det blir høyst uformelt, og litt familieaktig det hele. Innredningen består stort sett av velbrukte stuemøbler som ikke hører sammen. Møblene er litt sånn hummer og kanari, men så er vel det også ideen i dette tilfellet.
Selv om kaféen egentlig består av tre-fire rom, kommer en veldig tett på hverandre. Skikkelig tett kan det bli når det er musikk i lokalene. For vinterstid, når en ikke kan benytte den fine bakgården, er det ikke mer plass enn det strengt tatt må være innendørs. Men tonen er gjerne så uformell at det ikke spiller noen rolle om en sitter på fanget til noen.
Men en er ikke nødt til å være sosial på Tante G heller. I to av rommene er det bokhylle, og det er mulig å ta med boka hjem og lese den ferdig. Og liker man sånne bøker ingen andre liker, så er jo sånne hyller med det alle andre ikke vil ha ganske fint. Det er liksom et sted der mye er mulig, bare det ikke er rettlinjet og strømlinjeformet. For det er det absolutt ikke.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat