buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Møystad: Tom Erik Guneriussen og Katrine Aalstad på Møystad gård Catering satser på mat som ser tradisjonell ut, og smaker nytt. Foto: Jens Erik Jensrud
 
Kun kortreist på Møystad
Kortreist og atter kortreist. Det er oppskriften til nystartede Møystad gård Catering.

Publisert: 24.sep.2011 04:12
Oppdatert: -

Kortreist og atter kortreist. Det er oppskriften til nystartede Møystad gård Catering.
«Hedmarks første cateringselskap basert på lokale råvarer». Slik presenterer Katrine Aalstad og Tom Vidar Guneriussen virksomheten sin på Møystad i Vang.
1. september var den offisielle startdatoen for Hedmarkens nyeste cateringselskap. Nå er virksomheten i full gang.
Tom Vidar Guneriussen er tidligere soussjef på Grand Hotel, og har bred erfaring fra blant annet NB Sørensen i Stavanger og Rica Park i Ålesund. Katrine Aalstad har tidligere drevet Staur Gjestegård. Sammen interesserer de seg blant annet for mat i et historisk perspektiv, og de er opptatt av hvordan maten er produsert.
Møystad er en gard med lang historie - også mathistorisk. I 1911 ble eiendommen innkjøpt av Hedmark fylke til forsøksgård. Fram til 1974 ble det drevet gjødsling- og jordkulturforsøk her, samt sortforsøk med de vanlige jordbruksvekstene og omfattende kornforedling. Etter 1974 ble jorda brukt både av Bjørke forsøksgård og Høgskolen i Hedmarks avdeling på Blæstad, før Katrine og Amund Aalstad kjøpte gården høsten 2010.
Og her skal de ikke bare drive catering, men også kurs- og restaurantvirksomhet. I første omgang er det det romslige kjøkkenet som skal tas i bruk. Her kan de servere opptil 20 gjester.
Fra neste sommer blir det også
kafé-virksomhet på Møystad. Etter planen skal kaféen ha plass til 60 gjester.
Og de er ikke redd for at en kafé i Olsrudvegen i Vang blir liggende litt utenfor den tradisjonelle spiseløypa.
- Er det et godt nok konsept, spiller det ingen rolle hvor det er, mener de.
De har allerede inngått avtaler med en rekke lokale leverandører. Her er noen av dem:
• Alm Østre, Stange: Grønnsaker, storfe og svinekjøtt.
• Aske Nordre (Knut Braastad), Nes: Eplejuice.
• Bekkenga Søndre (Harry Dale), Stange: smør, egg, rømme, skjørost og pultost, samt grønnsaker.
• Hovelsrud (Karin Olssøn), Helgøya: Lagesild og hvetemel malt på gammel steinkvern.
• Ingvoldstad, Vang: Bringebær, storfe.
• Løiten Hjorteoppdrett (Ragnhild Krogstie og Jan Steinar Marken), Løten: Hjortekjøtt, spekepølser av hjort.
• Mølstad gård (Stine Mølstad), Nes: Solbær, solbærhonning.
• Ommang Søndre, Løten: ost, mel, kjekjøtt og storfekjøtt.
De siste årene er det flere av dem som driver med servering i området som har orientert seg mot det kortreiste. Selv vil Tom Erik Guneriussen og Katrine Aalstad gjerne bidra til at andre kokker tar i bruk det som finnes rett utenfor døra.
- Vi har lyst til å samle kokkene i området til et slags «Chefs' Table», for å inspirere hverandre og se på mulighetene vi har, sier Guneriussen.
- Målet er å få kokkene til å samles om å gi regionen en felles matprofil.
- I Rogaland har de lenge vært kjempeflinke til å satse på lokale produkter. Men det er ikke noe i vegen for at vi skal bli minst like gode.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat