buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
SOMMERMAT: Kyllingfilet er perfekt sommermat, den kan serveres varm eller kald, og gjerne marinert.
 
Kylling øker mest
Kyllingfilet er sommerens slager på middagsbordet. Produsentene melder om en vekst i salget av kyllingfilet på 10 prosent i sommer, sammenlignet med i fjor

Publisert: 14.aug.2009 05:01
Oppdatert: -
Kyllingfilet er det kjøttproduktet som øker mest i Norge.

Ifølge landets største produsent av kjøtt, Nortura, velger vi stadig oftere kyllingfilet framfor andre råvarer til middag om sommeren. Mens vi spiser tre prosent mer kylling enn i fjor, har salget av kyllingfilet økt med ti prosent i sommer.
- Filetene egner seg både på grillen og i salater og er det magreste kjøttet som finnes, med kun én prosent fett, sier husstellærer Guri Tveit i Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt


DET ER KNAPT 15 år siden fersk kylling kom i salg over hele landet. Siden den gang har forbruket vårt av hvitt kjøtt blitt firedoblet, mens det har vært en svak økning for svinekjøtt og storfekjøtt.

I fjor spiste hver av oss i gjennomsnitt 26 kilo svinekjøtt, 21 kilo storfekjøtt og 17 kilo hvitt kjøtt av kylling og kalkun.
Sommeren er den tiden på året da vi spiser mest hvitt kjøtt.
- Vi får mange spørsmål om hvordan man best griller kylling. Vi anbefaler å enten grille hele fileter eller lage spidd. Kyllingkjøttet er alltid mørt, og hvis man ikke steker det for lenge, blir det heller ikke tørt, sier Guri Tveit.
Man kan gjerne legge filetene i marinade en stund før man skal grille, eller variere med ulike typer krydder og tilbehør. Det kan gjøre kyllingen sterk i smaken, eller mild.


EN UNDERSØKELSE Synovate har gjennomført for Opplysningskontoret, viser ni av ti spiser kald kylling om sommeren, med kyllingsalat som favoritt.

- Kald kylling og salater med kylling er veldig populært på varme sommerdager, sier Guri Tveit.
Men kvinner og menn foretrekker ulike kyllingretter om sommeren.
- Menn liker best lår og vinger, gjerne med krydder og barbecuesaus, mens kvinner helst vil ha fileter og wokretter med kylling. Kvinner er også glad i salater og pastasalater med kyllingkjøtt. Menn liker kraftig tilbehør som fete sauser og pommes frites.
Det er nettopp det fete tilbehøret som gjør at mange legger på seg om sommeren.
- Dressinger, fete sauser og ferdigkjøpt potetsalat er blant de verste kaloribombene, sier husstellærer Tveit.
Hun anbefaler salat med balsamico-dressing som et sunt alternativ. Og man trenger ikke alltid grille pølser.


- DET ER FORRESTEN nesten ingen nordmenn som kjenner til at hvitt kjøtt passer ypperlig sammen med sjømat. Kylling kan gjerne serveres sammen med reker, kreps, scampi og kamskjell på samme tallerken, varmt eller kaldt. (NW)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat