buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Kylling tandoori
Visste du at du kan lage ditt eget tandoorikrydder til kylling tandoori? Kjøp hele kryddere, varm dem i en panne til de begynner å dufte godt og støt dem i en morter. Det gir mye smak!

Publisert: 04.feb.2012 04:12
Oppdatert: -
Visste du at du kan lage ditt eget tandoorikrydder til kylling tandoori? Kjøp hele kryddere, varm dem i en panne til de begynner å dufte godt og støt dem i en morter. Det gir mye smak!
Ingredienser 4 porsjoner:
8 kyllinglår naturell
Tandoorimarinade:
10 hele nelliker
2 ts korianderfrø
2 ts spisskummenfrø
frø fra 10 hele kardemomme
2 løk og 4 båter hvitløk
2 ss revet frisk ingefær
2 ts mild chilipulver eller paprikapulver + litt sterk chilipulver
2 ts pepper
1 ½ ts gurkemeie
3 ½ dl yoghurt naturell
1 dl sitronsaft
Tomat- og agurksalat:
4 stk. tomat i små terninger
½ stk. finhakket slangeagurk
½ stk. finhakket løk
2 ts finhakket frisk koriander
saften fra 1 lime
½ ts sukker og litt salt
Slik gjør du
1. Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter.
2. Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos. Tilsett yoghurt og sitronsaft.
3. Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet. Skjær snitt i kjøttet for at marinaden kan trenge inn. Legg kyllingstykkene i marinaden. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.
4. Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen inn i ovnen ved 200 °C og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt.

5. Bland alle ingrediensene til salaten og sett den kaldt fram til servering. Server kylling tandoori med tomat- og agurksalat, basmatiris, raita eller tzatziki og chutney.

Tips
Det er ikke noe problem å lage denne retten til mange. Fyll gjerne en hel langpanne i god tid før gjestene kommer og sett den kjølig. Sett formen i ovnen en drøy halvtime før dere skal spise.
(matprat.no)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat