22. okt
 
Kyllingkjøttkaker

Publisert: 15.jan.2011 04:12
Oppdatert: -
(Nok til 6 porsjoner)
Nå kan du lage kjøttkaker av kyllingkjøttdeig. De blir minst like gode som mors. Brun saus, kålstuing og tyttebærsyltetøy er tradisjonelt og godt tilbehør.800 g kyllingkjøttdeig
2 egg
2 ts salt
1 ts pepper
½ ts malt muskat
smør til steking

2 poser kjøttkakesaus (eller du kan lages sausen sjøl - da blir den best)

Kålstuing
ca. 1 200 g hodekål
2 ss smør
6 ss hvetemel
6 dl melk
1 ts salt
½ ts malt muskatSlik gjør du
1. Rør kyllingkjøttdeig godt inn med egg, salt og krydder. Form deigen til runde kaker og stek dem i litt smør.
2. Lag brun saus av pose og legg kjøttkakene i sausen. La alt trekke noen minutter.
3. Skjær kålen i litt store biter og kok dem så vidt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet.
4. Lag hvit saus ved å smelte smør, røre i melet og spe litt og litt med melken. Kok opp etter hver speing. Ha kålen i den hvite sausen og smak til med salt og muskat.
Server kyllingkjøttkakene med kålstuing, kokte poteter og tyttebærsyltetøy. (matprat.no)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke