22. okt
Ikke bruk Bildetekst
 
Kyllinglår med flaksalt
 

Publisert: 23.okt.2010 04:12
Oppdatert: -

Ved å steke kyllinglår selv har du full kontroll på både krydder og øvrige ingredienser. Disse lårene er bare drysset med flaksalt før oppholdet i ovnen. Etterpå får de følge av en spenstig råkostsalat med krydder.

(4 porsjoner)

6 kyllinglår naturell
2 ss flaksalt

Krydret råkostsalat
4 gulrøtter
200 g hodekål
1 rødløk
4 ss hakket frisk koriander
2 ss olivenolje
1 ss sennepsfrø
½ ss spisskummenfrø , evt. karve
1 ts korianderfrø

Slik gjør du
1. Del kyllinglårene i to ved kneleddet. Dryss flaksalt over skinnet på kyllingstykkene og legg dem i en stor ildfast form eller liten langpanne.
2. Sett formen midt i ovnen ved 200 °C og stek stykkene i ca. 40 minutter eller til de er gjennomstekt og har fått fin farge på skinnet.
3. Riv gulrøtter og strimle hodekål. Skjær løken i tynne strimler. Vend inn hakket koriander. Ha krydderet i en panne og varm det til det begynner å dufte. Knus korianderfrøene og bland krydderet i råkostsalaten.

Server de saltstekte kyllinglårene med krydret råkostsalat og hjemmelaget potetstappe.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke