22. okt
 
Laks med scampi
 

Publisert: 10.apr.2010 04:12
Oppdatert: -

(4 porsjoner)
12 rå scampi
700 g laksefilet

Marinade
Skall og saft av en 1 lime
1 ss olje
3 ts tikka masala saus curry paste
3 båter hvitløk
2 ss frisk ingefær

Saus
½ løk
Skall av scampi
2 ts smør
4 dl fiskebuljong (utblandet)
½ beger kesam original

Slik gjør du
Marinade
Ha finrevet skall av en lime og saften i en middels stor bolle. Tilsett olje, tikka masala currypaste (her finnes det mange typer og merker på markedet. Start gjerne med en mild type), finhakket hvitløk og ca 2 cm finraspet ingefær. Rør det hele godt sammen.

Rens scampiene og lag et snitt langsmed ryggen slik at du kan fjerne den sorte strengen. Ha rensede scampi (husk å ta vare på skallet til sausen) og laks, i terninger på ca 3 x 3 cm, i marinaden. La scampi og laks stå i marinaden på kjøkkenbenken i ca ½ time eller i kjøleskap i noe lengre tid.
Skrap av overflødig marinade, og tre laks og scampi på grillspyd. Stekes i 10 minutter, midt i ovnen, på 200 ºC.

Saus
Tilsett finhakket løk og skallet av scampiene i en kjele med smør og la det surre på middels varme til løken er blank og myk, og scampiskallet har endret farge. Tilsett fiskebuljong og det som er igjen av marinaden. La det hele stå og småkoke i ca 5 minutter.
Sil kraften og ha den tilbake i kjelen. La den få et raskt oppkok. Ta kjelen av varmen og tilsett kesam under omrøring like før servering. Sausen serveres lun til grillspydet med ris og kokte eller stekte grønnsaker.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke