22. okt
 
Laks-og aspargespai

Publisert: 05.jun.2009 05:15
Oppdatert: -
(4 porsjoner)
Paibunn 135 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann
Fyll 300 g røykelaks
250 g Jarlsberg eller annen revet
ost 5 egg
3 dl melk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/2 dl frisk dill
ca. 6 friske grønne asparges
Slik gjør du
1: Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann til smidig deig. Trykk deigen ut i en stor paiform eller sett deigen kaldt i 1/2 time og kjevle den ut til en leiv som legges i formen.

Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 grader i ca. 15 minutter til den er litt gyllen.
2: Skjær laks i strimler og legg dem på bunnen. Gjem noen skiver til pynt. Dryss over revet ost, dill og krydder.
Hell over sammenpisket egg og melk. Forvell aspargesene et par minutter. Legg lakseskiver og asparges i stjernemønster på toppen.
Sett paien i stekeovnen ved 180 grader og stek videre i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.
Server gjerne med en salat og brød ved siden av. (mat.no)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke