22. okt
 
Lam Stroganoff
Stroganoff er en klassisk gryte med røtter i Russland, der den første gang ble omtalt i en kokebok i 1861. Originalen er med storfekjøtt, men den kan like gjerne lages med lam eller pølse. Stroganoff er en av verdens mest kjente og populære gryteretter, og finnes i et utall varianter. Dette er en rask utgave med lammekjøtt, perfekt som rask helgemat

Publisert: 08.aug.2013 04:13
Oppdatert: -
Ingredienser 4 porsjoner:
800 g lammelår i skiver
2 ss margarin /olje til steking
1 hakket løk
10 friske sjampinjonger
4 dl vann
1 beger lettrømme
1 pose stroganoff gryterett

Slik gjør du:
1. Renskjær kjøttet og del det i terninger. Kutt løken i biter og hver sopp i fire.
2. Stek kjøttet i margarin eller olje i varm gryte ca. 5 minutter, tilsett løk og sopp og stek videre i 5 minutter.
3. Tilsett vann, lettrømme og posen med stroganoff, og la det småkoke i 15 minutter.
Serveres med ris. (matprat.no)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke