buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
HØSTMAT: Norsk lam er favorittmat for mange.
 
Lammekjøtt er høstfavoritt

0
Publisert: 19.sep.2014 04:00
Oppdatert: 19.sep.2014 03:59

Norsk lammekjøtt er nordmenns favorittmat om høsten, viser ny undersøkelse. Vi liker den særegne og gode kjøttsmaken.

Lam er den klare vinneren i en spørreundersøkelse om hva som er vår favoritt-matrett om høsten, viser en undersøkelse YouGov har gjort for MatPrat. Hele 55 prosent sier at det er den særegne og gode kjøttsmaken som gjør at de spiser lam eller sau. Norske lam går ute og beiter hele sommersesongen, og det er nettopp disse forholdene som gjør at kjøttet er så smakfullt, mener et stort flertall. 61 prosent oppgir at beiteforhold, frisk luft og norsk natur påvirker smaken i positiv retning. Kun ti prosent mener at norske lam ikke er bedre enn andre lam. - Er det slik at maten lammene spiser setter smak på kjøttet?

- Når lam spiser urter med sterke smaker, kan det sette smak på kjøttet. Men siden sauer er drøvtyggere som kuer, er ikke sammenhengen like klar som for eksempelvis kyllinger og griser, sier forsker Margrethe Hersleth i Nofima.

(Newswire)

Kun ti prosent mener at norske lam ikke er bedre enn andre lam.

Smaken på maten vi spiser er en egen vitenskap, og ved matforskningsinstituttet Nofima forskes det blant annet på smaksopplevelser.

- Når vi vet noe om maten vi spiser, gjør det noe med smaksopplevelsen. Det fører til at vi setter pris på maten på en helt annen måte enn om vi ikke kjenner opprinnelsen, sier seniorforsker i sensorikk ved Nofima, Margrethe Hersleth.

Mat med følelser

Lam som beiter ute gir oss gode følelser, og mange studier viser at dyr på beite i ren natur gir oss bedre assosiasjoner til kjøttet, ifølge Nofima.

- Vi ser at lam går ute over hele landet, og det setter en spiss på opplevelsen når vi spiser lammekjøtt, sier Hersleth.

Er det slik at maten lammene spiser setter smak på kjøttet?

- Når lam spiser urter med sterke smaker, kan det sette smak på kjøttet. Men siden sauer er drøvtyggere som kuer, er ikke sammenhengen like klar som for eksempelvis kyllinger og griser, sier Margrethe Hersleth i Nofima.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat