buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Landbrød
Denne oppskriften gir deg to klassiske landbrød.

Publisert: 22.feb.2011 04:12
Oppdatert: -

1 kg hvetemel
200 g siktet rugmel
200 g sammalt rug, grov
400 g sammalt hvete, fin
50 g havrekli
0.4 dl mørk sirup
50 g smør eller olivenlje
1.1 l vann
½ pk gjær

Slik gjør du
Dag 1
Bland alt det tørre i et stort tretrau eller annet kar som passer til formålet. Varm smør eller olje, sirup og vann til 37°C og rør ut gjæren i litt av væsken. Hell all væsken opp i melblandingen og elt godt. Tilsett litt mer lunkent vann dersom deigen virker for fast. Blir den for løs kan brødene flyte utover i bakerovnen. Strø litt mel over deigen og dekk den med et klede eller plast. La deigen stå kjølig natten over.

Dag 2
Ta deigen ut på bakebordet og del den i to like emner. Arbeid emnene godt og sett dem til etterheving 30-45 minutter.
Strø hvetemel over brødene og skjær i dem med skarp kniv på langs eller tvers før de legges på brødspaden og føres inn i bakerovnen. Stekes ved 250 °C i ca. 45-60 minutter. (brodogkorn.no)
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat