buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Lasagne med rotgrønnsaker

Publisert: 01.des.2016 06:15
Oppdatert: 01.des.2016 06:34

Lasagne med vri – nemlig uten kjøtt i sausen. Vi bruker heller rotgrønnsaker som gulrot, persillerot, knollselleri, pastinakk, m.fl. Og det blir fantastisk godt.

2 stk. løk

3 stk. gulrot

150 gr pastinakk

150 gr persillerot

150 gr knollselleri (sellerirot)

150 gr jordskokk

1 stk. rød chili

2 ss olivenolje

2 båter hvitløk

2 ss tomatpuré

1 boks hakkede hermetiske tomater

2 ss finhakket frisk oregano

Bechamelsaus (hvit saus):

6 dl melk

2 ss hvetemel

½ ts revet muskatnøtt (evt. malt muskat)

74 gr revet mozzarella

salt og pepper

250 gr lasagneplater

50 gr revet mozzarella til toppingRens og hakk løk. Skrell gulrøtter og rotgrønnsakene og skjær dem i skiver og biter. Rens chili for frø og hinner og hakk den fint.

Varm oljen i en gryte og surr løk, chili og presset hvitløk raskt.

Ha gulrøtter og rotgrønnsaker i gryten og stek ytterligere et par minutter.

Tilsett tomatpuré, hakkede tomater og oregano og la sausen surre ved svak varme under lokk i ca. 15 minutter.

Ta gryten av platen og smak sausen til med salt og pepper.

Varm 4 dl melk i en kjele. Rist resten av melken (2 dl) med hvetemelet (i et syltetøyglass. e.l.) til en jevning. Rør jevningen i melken og kok i ca. 2 minutter under omrøring. Tilsett revet muskatnøtt og ost og smak sausen til med salt og pepper.

Sett ovnen på 200 grader varmluft (225 grader uten varmluft).

Legg lagvis lasagneplater, grønnsaksaus og bechamelsaus i en smurt ildfast form. Gjenta og slutt med et lag bechamelsaus.

Dryss revet ost på toppen og sett i ovnen i ca. 30 minutter til den er gyllen. (Frukt og Grønt)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat