buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
15. okt
NATRUDSTILEN: I andre etasje med den store terrassen holder kaféen til.
 
Legg turen til Sjusjøen
Ta søndags-middagen på Sjusjøen, eller like gjerne midt i uken, for den saks skyld.

Publisert: 30.jul.2010 04:12
Oppdatert: -

For ganske i det stille har Jan Arne Haukåssveen fra Næroset etablert Sjusjøen Café ved Skisenteret på Natrudstilen, noen kilometer før en kommer opp til Sjusjøen. Og mest ved hjelp av jungeltelegrafen er det blitt et populært spisested i fjellet, både på grunn av den store søndagsbufféen og den litt mindre bufféen alle de andre ukedagene.
Og med det har Sjusjøen fått den gode kaféen som mange har etterlyst. For Sjusjøen-turister har ikke vært bortskjemt med steder som har servert god, rimelig kafémat. Men det får en på Natrudstilen.
I tillegg får en kjøpt kjempegodt brød. For kokken er blitt viden kjent også for det hjemmebakte brødet sitt. Det er sagt at ingen drar til Sjusjøen lenger uten å stanse på kaféen for å kjøpe brød. Eller hembakt kaku, som det står på skiltet ved vegen.
Fra tolv-tida dekker han opp til lunsjbuffet. Og ved halv to-tida utvides den til middagsbuffé med koldtbord, varme retter og desserter. På hverdagene koster bufféen 140 kroner. På søndager er den større, og da koster den 165, ifølge hjemmesida. Og mer og bedre mat for penga skal det gjøres godt å finne.
Det er en slags god gammeldags buffé som serveres. Her er det tradisjonsmat som stekt flesk og duppe, medisterkaker og karbonader, samt flere fiskeretter og i det hele tatt et variert utvalg, og alt smaker godt. Dessuten er det fritt for både burgere og pommes frites, og det er deilig.
Til gjengjeld er det fire slags poteter; mos, stappe, kokte og stekt i båter. Det er så en kunne tatt en tallerken med bare potet, som mellomrett.
Mest minner bufféen om det som høyfjellshoteller og spisesteder på fjellet hadde for en del år siden. Det var den gangen folk valfartet til søndagsbufféen på Pellestova og åt til de sprakk. Og den som trodde at den tida var over for godt, må tro om igjen, for det er nettopp den tradisjonen Jan Arne Haukåssveen har tatt fatt i og videreført.
Blant det han har tilført tradisjonen, er seg selv. For han er sterkt til stede i kaféen, hele tida. For kokken liker tydeligvis å prate med kundene sine, og det liker kundene også.
- Hvis kokken har god samvittighet og ikke noe å skjule, er det ingen grunn til at han skal stå bak døra og gjemme seg, sier Jan Arne Haukåssveen, og det har han aldeles rett i.
- Takk for maten, sier folk når de går att. Det er et godt tegn på at de har likt seg.
Og selvsagt har de fleste et nystekt brød under armen.
Kafeen har flere rom i tre etasjer, så selv på travle dager bør det være rom til de fleste. I tillegg er det en stor terrasse, i tilfelle det skulle være sol en dag. For det er fortsatt lov å håpe.
Hovedrommet har store brede bord, nærmest som langbord. De er rause og romslige, og slik virker stedet som helhet også.
Jan Arne Haukåssveen driver firmaet Lucky Mat og drev tidligere Nærvang i Næroset. Og i mange år var han selveste statsministeren i Lucky Næroset.
Nå er det på Natrudstilen han har basen sin. Og driften er fordelt mellom kaféen, idrettssamlingene og catering, forteller han.
Da han drev i Næroset, het det på plakaten at det var åpent «rett som det er». For det hendte det var lukkede selskaper, og da var det stengt for andre.
Men på Sjusjøen kan han lokke med at her er det oppe støtt. Og det virker veldig betryggende. For dette ga mersmak.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat