buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
SOFIES STUER: Ligger fint til langs hovedvegen gjennom Brumund og er et hyggelig sted å stoppe. FOTO: gEIR vESTAD
 
Lett å trives i Sofies stue
BRUMUND: Det er ikke ofte vi drar til Brumund for å spise. Men det er en veldig hyggelig avveksling.

Publisert: 13.jul.2012 04:13
Oppdatert: -

Når du passerer lua til Brumund Dal, den med propell på, kjører du til du kommer til melkerampa. Da er du framme ved Sofies Stuer.
Stedet ligger ikke nødvendigvis midt i løypa, men det avhenger av åssen en ser det. Bor du i Brumund, er det midt i. Bor du andre steder, og sjansen er stor for at de fleste gjør det, er det en fin tur. Og ovafor mjølkerampa venter gjestehuset med både servering og butikk, lunsj og kaker, seminarer og selskaper - inkludert mulighet for overnatting, og jevnlige kulturarrangement.
I 2004 kom Hanne Sofie Holmen hematt til Brumund. Høsten 2010 var hun klar til åpning av Sofies Stuer på garden heme. Her er hun selv vertinne sammen med Charlotte Dreiøe Støen.
Stedet er litt i slekt med Skafferiet på Nes, med sin kombinasjon av kafé og butikk. Men som gjestehus med overnatting er det også et bredere tilbud enn som så.
Kaférommet er innredet med eldre møbler, visstnok fra småbrukets opprinnelse på 1950-tallet. Det er en blanding av spisebord og salonggrupper, med varer til salgs rundt om i rommet. Men om det er ganske sammensatt, er det fint komponert.
Kaféen er i sommersesongen åpen både torsdag, lørdag og søndag. Til lørdagslunsj er salat med røykelaks (125 kroner) et godt valg; harmonisk dressing og veldig god laks, selv om den ikke er hjemmerøykt.
Mer spesielt - og også den vellykket - er det som kalles koldskål (125 kroner), som rett og slett er en form for soll, eller søll, som de sier i Brumund som på resten av Hedmarken. Den tradisjonelle er med flatbrød og kulturmelk, her er det en søtere, mer sammensatt og mildere variant med sprøristet korn, servert med en sitronskive. Dette er super sommermat på en solskinnsdag, og akkurat originalt nok.
Av dessertene er både sjokoladekake og rabarbra- og jordbærkompott (65 kroner) vellykkede; sjokoladekaka saftig og mektig, og rabarbraen i god balanse mellom søtt og syrlig.
I andre etasje er det både butikk og fem soverom til gjester. Disse har navn etter Elsa Beskows skikkelser. Her er rommet til både tante Brun og tante Grønn, og selv den lille svarte puddelen Prikk har fått sitt eget rom. Tante Sofie har et rom hun også, men det må en regne med er vertinnens kontor.
Dessuten har baderommet både boblebad og badstu, ventelig til bruk etter at en har løpt opp og ned til Veldresaga et par ganger.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat