buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
Snart klart: Tom Vidar Guneriussen og Katrine Aalstad ønsker velkommen til åpning.Foto: Ellen Fauske
 
Lidenskap for mat
Lørdag åpner de dørene, og det er lidenskapen for mat og rikdommen i gode lokale råvarer de vil gjøre tilgjengelig for alle.

Publisert: 04.mai.2012 04:13
Oppdatert: -
Hamar
Langt utpå bygda, litt oppi Vang åpner de café i morra! Når lidenskapen for mat og lokale mattradisjoner er en drivkraft er det helt logisk at det skjer akkurat her. Med åpningen av cafeen blir lokale mattradisjoner tilgjengelig både for de i nabohuset og oss som kommer langvegsfra.
I første etasje i hovedbygningen har de pusset opp to nye rom, det ene skal brukes til cafeen, det andre er mer et selskapslokale men kan brukes det og. Den gamle hovedbygningen på Møystad har atmosfære og innbyr til å invitere folk innenfor. En ny liten kolonial har det også blitt plass til, med fiolkaker, saft, syltetøy og ting til kjøkkenet.

Det var jo slik det var

Å få til liv på gården, gjenskape noe av den aktiviteten som en gang har vært er det Katrine Aalstad og Tom Vidar Guneriussen ønsker mest av alt.
- På gårdene var det jo alltid fullt av folk rundt bordet, sier Katrine. En gård var en arbeidsplass for mange mennesker. De ønsker å gjenskape noe av livet på garden.
- Vi ønsker også det skal være et sted for lokalmiljøet, sier Katrine.
Så nå er det bare for folk i Olsrudbakka å svinge innom.

Sansen for det ekte

- Jeg har alltid drømt om å kunne hente mine egne råvarer, sier Tom Vidar Guneriussen.
Det kan han nå, og fylket er spiskammerset. Gamle konserveringsmetoder tas i bruk, det slaktes og syltes og kokes og bakes. Kunnskap om hva råvarene kan brukes til tar Katrine og Tom vare på og rendyrker. De vet hvor råvarene kommer fra, man skal kunne skille mellom godt og dårlig. Møystad er en annerledes aktør på markedet med en helt spesiell lidenskap for det ekte.

vil gi en opplevelse

Distriktet vårt har så mye godt å by på! På Møystad blir det rom til rundt 80 gjester, og det er ikke så rent lite. Møystad satser på store matopplevelser i et historisk perspektiv. Lørdag bys det i tillegg på konsert med Frida Ånnevik, og søndag er det mathistorisk sykkeltur fra Østre torg til Møystad med Per Øyvind Sandberg
Det er kanskje litt uvant med café langt oppi Vang, men det venner vi oss nok fort til.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat