buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
RICA HOTELL HAMAR: Lokal mat serveres på Olrud. Fra venstre Eli-Beate Vestli, Lovise Borud Engh og Ole-Joar Rundhaug ved presentasjonen av det nye lokalmat-konseptet tidligere i høst. Foto: Trond Lillebo
 
Lokalt er rett veg å gå
Olrud Rica: Noen tygg i Skjåk-skinka, og så kommer smaken susende. Det er akkurat slik det skal være.

Publisert: 02.nov.2012 04:13
Oppdatert: -

Rica-kjeden satser på kortreist mat, og Olrud Rica er et eksempel på hvor godt det kan bli.
Årstidene heter à la carte-restauranten på Rica Hotel Hamar på Olrud, og den har løftet seg betraktelig siden vårt forrige besøk. Det må da også innrømmes at det er en god stund siden, for Olrud ligger liksom litt utafor den faste Hamar-løypa.
Desto hyggeligere er det å oppdage at hotellet har funnet en profil og et konsept som fungerer svært godt. Det kortreiste programmet er godt ivaretatt, og for mange av rettene oppgis det hvor råvarene og ingrediensene er ifra. I tillegg er det satset på å la de gode smakene få framstå rent og enkelt. Visuelt er det ikke av det mest elegante, men det trengs da heller ikke så lenge det er de gode rene smakene som rår.
Kanskje var ikke forventningene all verden, men uansett ble dette en av de virkelig positive overraskelsene.
Blant forrettene viser spekeskinke fra Breheimen i Skjåk (97 kroner) hvor enkelt det kan gjøres. Her er spekeskinken servert så enkelt som det går an, med flatbrød og upasteurisert rømme fra Avdem som tilbehør. Og mer trengs det ikke, når hvert av elementene er så gode som her. Spekeskinka har deilig nøttepreg, lite salt og bærer preg av langtidsmodning. Dette er en skinke høyt oppe på skalaen. Men en liten smak av rømmen og det gode flatbrødet er også strålende til.
Den høstlige jordskokksuppa (78 kroner) har god fylde og et fint litt søtlig preg. Jordskokkene kan godt være lokale, men siden det ikke oppgis, er de muligens ikke det.
Sashimi av laks med friskt preg og god tangsalat (84 kroner) hører ikke helt inn under det kortreiste konseptet, men er vellykket likevel.
Blant hovedrettene er entrecôte (265 kroner) marmorert, saftig, mørt og ypperlig tilberedt uten at vi hadde bedt om noen spesiell stekegrad. Presentasjon og tilbehør er enkelt her også, men smakene harmonerer.
Andeconfit fra Gårdsand i Vestfold (245 kroner) er som alltid like solid, servert med timiansaus og gode rotgrønnsaker.
Fra dessertmenyen er fløterand med tjukkmelk fra Røros Meieri (72 kroner) uimotståelig deilig forførende. Et utvalg oster (85 kroner) har fortsatt litt å gå på. Litt lengre lagring og mer utviklet smak hadde vært av det gode. Brunostparfaiten (78 kroner) er servert med karamellisert banan, som blir i tyngste laget. Men så kan bananspiseren heller sitte der og stirre en anelse misunnelig på han som gafler i seg fløteranda si og nekter å dele med noen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat