buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
HAVRE: Sunt for hjertet.
 
Lovlig å si at havre er sunt

Publisert: 20.jul.2012 04:13
Oppdatert: -
At havregrøt er godt for hjertet har vi visst lenge. Men nå er det også lovlig å påstå dette i markedsføringen av havreprodukter.
Havre inneholder vannløselige fibre, såkalte betaglukaner, som det er påvist kan redusere konsentrasjonen av kolesterol i blodet. Høyt innhold av kolesterol er en risikofaktor i forhold til hjerte- og karsykdommer. Dokumentert virkning er knyttet til opptak av 3 gram betaglukaner tilsvarende 100 gram havre eller en porsjon havregrøt hver dag. En ny EU-forskrift vedr. helsepåstanden om havre ble godkjent i EØS-komiteen fredag 15. juni. Dette blir nå implementert i norsk rett av Mattilsynet. Det sveitsiske firmaet CreaNutrition, datterselskap av Swedish Oat Fiber, sto bak søknaden til EFSA (EUs Mattilsyn) som godkjente helsepåstander om havre 25. mars i 2011.
- Vi er glade for at det nå blir lov å markedsføre havre som et sunt produkt, selv om svært mange har vært klar over havrens gunstige virkning i lang tid, sier styreleder Ingvar Hage i Norsk Havreforening.
(Kilde: Norsk Havre)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat