22. okt
 
Lucekatter

Publisert: 12.des.2016 06:52
Oppdatert: 12.des.2016 06:55

13. desember er Luciadagen, og lussekatter hører med til alle små og store barns Lucia-feiring.

Ingredienser:

200 gr smør

5 dl melk

50 gr gjær

1⁄4 gr safran

ca. 1 ts salt

2 dl sukker

2 stk egg

18 - 20 dl hvetemel

1 egg til pensling

2 ss rosiner til pynt

Slik gjør du:

1. Smelt smør og tilsett melk. Varm melkblandingen til den er ca. 37 °C. Rør ut gjær i den lunkne blandingen. Ha i safran og rør godt.

2. Tilsett salt, sukker og egg. Ha i litt og litt mel av gangen, bland til en smidig deig. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.

4. Ha deigen på melet bakebord. Trill 16 tynne pølser og form dem til lussekatter – se bildet for inspirasjon.

5. Pynt med rosin. Legg baksten på et bakepapirkledd stekebrett. Etterhev under plast eller klede i 15–20 minutter. Pensle med egg.

6. Stek lussekatter midt i ovnen, 225 °C i 8–10 min, til de er lyst gylne. Avkjøl på rist. (Matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke