buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Lussekatter
13. desember er Lucia-dagen, og lussekatter hører med til alle små og store barns Lucia-feiring. Inviter familie og venner til fest og nyt smaken av deilige lussekatter.

Publisert: 11.des.2015 04:00
Oppdatert: 11.des.2015 03:59

Ingredienser 16 porsjoner:

200 g smør

5 dl melk

50 g gjær

1/4 g safran

ca. 1 ts salt

2 dl sukker

2 egg

18–20 dl hvetemel

1 egg til pensling

2 ss rosiner til pynt

Slik gjør du:

1. Smelt smør og tilsett melk. Varm melkeblandingen til den er ca. 37 °C. Rør ut gjær i den lunkne blandingen. Ha i safran og rør godt.

2. Tilsett salt, sukker og egg. Ha i litt og litt mel av gangen, bland til en smidig deig.

3. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.

4. Forvarm stekeovn til 225 °C. Ha deigen på melet bakebord. Trill tynne pølser og form dem til lussekatter.

5. Pynt med rosin. Legg baksten på et bakepapirkledd stekebrett. Etterhev under plast eller klede i 15–20 minutter. Pensle med egg.

6. Stek lussekatter midt i ovn i 8–10 min, til de er lyst gylne. Avkjøl på rist.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat