buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
ASPARGES: Både forrett og hovedrett.
 
Mai er aspargesmåneden

0
Publisert: 09.mai.2014 04:00
Oppdatert: 09.mai.2014 03:59

Asparges er en gammel kulturplante kjent helt fra romertiden.

Det finnes både hvit, lilla og grønn asparges. Grønn og hvit asparges er den samme planten. Grønn asparges vokser og høstes over bakken, mens hvit vokser og høstes under bakken. Asparges har meget aromatisk og fin smak og egner seg derfor også godt som tilbehør til stekt og røkt kjøtt og fiskeretter. Nederste del av stilken, ca. 1-2 cm kuttes før koking. Hvit og lilla asparges bør skrelles med potetskreller eller aspargesskreller nederst før bruk. Asparges kokes i 3-5 minutter avhengig av tykkelsen. Fordel å bunte asparges sammen med hyssing under koking for lettere å bevare dem hele. Grønn asparges har dessuten større næringsverdi enn hvit. Asparges skal være rette i formen og faste i konsistensen. Stilken skal være saftfull, frisk og sprø mens toppene skal være tette og hele og ikke treen eller ha mørke flekker. Hvite asparges kan ha et skjær av en lys lilla farge. PS: Asparges virker vanndrivende.

(frukt.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat