buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Mai er kremdager
Mai er tiden for de store kremdagene; konfirmasjon, 17. mai, barnedåp og bryllup.

Publisert: 16.mai.2008 08:09
Oppdatert: -

Ola og Kari elsker krem Det kan vi tydelig se på kakebordene og dessertbordene ved store anledninger. Tanken er at det skal være noe for alle - enten du liker kaker med krem eller sjokolade.

Lykke til!

Romkake med jordbærlokk
(16 stykker)
Sukkerbrud
(se egen sak med grunnoppskrift)
Romkrem 1 vaniljestang
4 dl helmelk
1 1/2 dl kremfløte
120 gram sukker
4 eggeplommer
4 ss maisennamel
4 dl kremfløte

Slik gjør du1. Ha 4 dl melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring. 2. Rør sammen 1 dl fløte, eggeplommene, maisenna og resten av sukkeret. 3. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen, litt etter litt, mens du rører med en visp. 4. Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i ca. 1. minutt under omrøring. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Smak til kremen med romessens. Avkjøles hurtig. 5. Pisk opp kremfløten og rør halvparten forsiktig inn i den kalde romkremen.

Pynten
50 gram marsipan
1/2 eggehvite
grønn konditorfarge
400 gram jordbær
1 pakke jordbærgelé eller 1/4 pakke
Piano jordbærgelé
Slik gjør du1. Del sukkerbrødet i tre lag.
2. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør utover halvparten av romkremen.
3. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover resten av romkremen.
4. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. 5. Tilsett litt eggehvite i marsipanen, slik at den blir så løs at den kan sprøytes. Farg den med grønn konditorfarge. Sprøyt marsipanen med en stjernetyll langs kanten av kaken. Marsipankanten skal være der for å hindre geleen i å renner ned langs kanten av kaken. 6. Del jordbærene på langs og legg de oppå kaken.
7. Lag gelé etter anvisning på pakken, men benytt kun halv mengde vann. Avkjøl geleen og hell den forsiktig over jordbærene idet den begynner å stivne. Eller smelt forsiktig ferdiggelé over svak varme, til den blir flytende. Avkjøl litt og hell den over jordbærene. 8. Sprøyt til slutt ut resten av kremen i staver langs kanten av kaken, med en stjernetyll.


17. mai-kaken
(16 stykker)
Sukkerbrød
(se egen sak med grunnoppskrift sukkerbrud)
Vaniljekrem 1 vaniljestang
3 dl helmelk
1 dl kremfløte
1 dl sukker (90 g)
3 egg
3 ss maisennamel

Slik gjør du1. Ha 3 dl melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring. 2. Rør sammen 1 dl fløte, eggeplommene, maisenna og resten av sukkeret. 3. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt, mens du rører med en visp. 4. Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke sakte med sikkert opp under omrøring, slik at den tykner.Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Avkjøles hurtig.

Jordbærkrem 3 dl kremfløte
200 g jordbærsyltetøy
Slik gjør du1.Visp kremfløten til luftig krem og vend inn jordbærsyltetøy.
Lokk 5 dl kremfløte
500 g marsipan
200 g friske blåbær, til pynt
200 g friske jordbær eller
bringebær, til pynt
Slik gjør du1. Del sukkerbrødet i tre lag.
2. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør vaniljekremen utover kaken. Hvis du ønsker kan du blande inn litt stivpisket kremfølte i vaniljekremen før den smøres utover kaken.
3. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen.
4. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk.Visp kremfløten til luftig kremog dekk toppen og rundt kanten av kaken med kremen. 5. Klipp ut en runding av bakepapir på ca. 17 cm i diameter og legg den midt oppå kaken. 6. Marsipanen kjevles ut til et rundt stort lokk som er ca. 3 mm tykt og dekker hele kaken. Legg lokket over kaken.
7. Skjær et kryss midt på marsipanlokket som strekker seg fra ytterkant til ytterkant av bakepapirsirkelen. Del stykkene på nytt i to. Du vil da ha 8 like store kakestykker. Rull marsipanen på hver av kakestykkene fra spissen og tilbake til ytterkanten. Ta bort bakepapiret.
8. Marker skille mellom kakestykkene med krem. Bruk en sprøytepose. Pynt med jordbær og blåbær i annenhver del.
Charlotte Russe
(12 stykker)

Rullekake 4 egg
120 g sukker
120 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
Slik gjør du1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen. 3. Hell røren i en langpanne dekket med bakepapir. 4. Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 200 grader i ca. 8 minutter.
5. Hvelv kaken over på et matpapir/pakepapir som er drysset med sukker. Trekk bakepapiret av kaken. Bakepapiret løsner lett hvis det pensles med kaldt vann.
6. Smør syltetøy jevnt utover hele kaken, men ikke på den ene langkanten som blir den ytterste kanten i rullen. Rull kakensammen på langs. Arbeid raskt slik at kaken ikke stivner og blir vanskelig å rulle.
7. Rull bakepapiret litt stramt rundt kaken og la kaken ligge til den er avkjølt.
8. Skjær kaken i ca. 1 cm tykke skiver.
2 dl jordbærsyltetøy eller bringebær Enkel fromasj
5 dl fruktyoghurt
1 pk. gelépulver med f.eks.
jordbærsmak
3 dl kremfløte
2 1/2 dl vann
Slik gjør du1. Visp kremfløten til luftig krem og bland i yoghurten. Velg den smaken du liker best. Løs geleen opp i kokende vann. Avkjøl litt og rør den i yoghurtblandingen.
1. Dekk en liten kakeform eller en bolle medplastfolie. Rullekaken som er skåret i skiver legges i bunnen og opp langs sidene.
2. Hell i fromasjen og la kaken stå kaldt til fromasjen er stiv. 3. Ta den ut av formen og sett kaken på fat. Pynt den gjerne med frukt som passer til yoghurtsmaken.
Valnøttkake med aprikos
(16 stykker)
4 egg
160 g sukker
1 ts bakepulver
2 ss potetmel
100 g mandler
100 g valnøttkjerner
Slik gjør du1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Mal mandlene og valnøttene
3. Sikt i potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen sammen med de malte mandlene og valnøttene. 4. Hell røren i kakeform, 23 cm i diameter belagt med bakepapir i bunnen.
5. Stek valnøttbunnen midt i ovnen ved 170 grader i ca. 30 minutter.
Fyll og pynt
1 boks hermetiske aprikoser
200 g aprikossyltetøy
4 dl kremfløte
2 ss sukker
Slik gjør du1. Pisk kremfløten med sukker og vend syltetøyet inn i halve mengden pisket krem.
2. Del kaken i to.
3. Legg det ene laget på et kakefat og smør utover kremen med syltetøy.
4. Legg det andre laget med kake oppå syltetøykremen, og smør resten av kremen på toppen av kaken. 5. Pynt med oppskåret hermetisk aprikos.
Dronning Maud-fromasj
(6 porsjoner)
125 g mørk kokesjokolade
5 gelatinplater
5 egg
5 ss sukker
5 dl kremfløte
Slik gjør du1: Hakk opp sjokoladen. Legg gelatinen i bløt i kaldt vannca. 5-10 minutter.Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. 2: Visp kremfløten til luftig krem og bland forsiktig med eggedosisen. 3: Hell vannet fra gelatinen og smelt gelatinplatene i ca. 2 ss kokende vann. Hell gelatinen i en tynn stråle i kremblandingen under omrøring. Rør godtfor å unngå at gelatinen klumper seg. Bruk porsjonsglass eller en stor dessertbolle. Legg fromasj og sjokolade lagvis i en glassbolle; et lag med hakket sjokolade i midten, og resten oppå. 4: Sett kaldt i minst 2 timer eller natten over. Desserten kan gjerne lages et døgn i forvegen.

Mokkakake
(16 stykker)
Sukkerbrød
(se grunnoppskrift sukkerbrud)
Romkrem 1 vaniljestang
3 dl helmelk
1 dl kremfløte
90 g sukker
3 eggeplommer
3 ss maisennamel
romessens Slik gjør du1. Ha 3 dl melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring. 2. Rør sammen 1 dl fløte, eggeplommene, maisenna og resten av sukkeret. 3. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. 4. Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke oppsakte men sikker opp under omrøring, slik at den tykner. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Smak til kremen med romessens. Avkjøles hurtig.

Eller du kan kjøpe ferdiglaget romkrem.


Mokkakrem 4 ts pulverkaffe kokende
3 ts vann
6 dl kremfløte
6 ss sukker
2 ts vaniljesukker
100 g mørk sjokolade (70-prosenm)
1 dl kremfløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
2 ts kakaopulver
Jordbær til pynt
Slik gjør du1. Bland kaffepulveret ut i det kokende vannet. Avkjøl kaffen.
2. Tilsett den kalde kaffen i en tynn stråle under vispingen av kremfløten til luftig krem med sukker og vaniljesukker.
Helt til slutt1. Del sukkerbrødet i tre lag.
2. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Fordel romkremen utover kaken. Hvis du ønsker kan du blande inn littvispet kremfløte i romkremen før den smøres utover kaken.
3. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Fordelca. 40 prosentavmokkakremen ut over bunnen.
4. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Resten av mokkakremen fordeles oppå og rundt kanten av kaken. 5. Riv sjokoladen og strø toppen og rundt kanten av kaken med revet sjokolade.
6.Visp 1 dl kremfløte tilsatt, sukker, vaniljesukker og kakao.

Sprøyt kremen i topper/rosetter og pynt med jordbær.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat