buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
15. okt
SALTIMBOCCA: En italiensk klassiker som gjerne kan serveres med aspargesbønner og ovnsbakte tomater
 
Maten som hopper i munnen
Den italienske retten jeg skal lage heter saltimbocca som betyr hopp i munnen eller salto i munnen. - Jeg aner ikke hvorfor, sier Marit Strætkvern på Hamar.

Publisert: 06.nov.2009 05:00
Oppdatert: -
Uansett er dette veldig god og grei mat som lett kan serveres til seks personer uten at husets kokk blir nevneverdig stressa, sier hun. Det samme kan sies om forretten og desserten. Begge kan lages før gjestene kommer.

FORRETT
Laksepaté er en flott forrett.
(6-8 porsjoner)
650 g laksefilet
4-5 skiver røykelaks
3 eggehviter
¼ ts pepper
½ ts salt
1,5 dl matfløte
Slik gjør du
Kjør laksefileten i hurtigmikser sammen med røykelaks og salt. La ingrediensene være kalde. Bland inn eggehviter og matfløte. Rør sammen farsen og ha den i en godt smurt form, gjerne med et bakepapir i bunnen. Pateen stekes i vannbad i stekeovn på 150 grader i 45 minutter.

La pateen avkjøles under lett press før oppskjæring og servering. Det er lurt å skylle kniven i varmt vann for oppskjæring.

Sausen
1 finhakket sjalottløk
1 ss smør
3 eggeplommer
litt nykvernet pepper
1 ts Dijon-sennep
3 ss hvitvinseddik
1 dl crème fraîche
2 ts rognkjekskaviar
Slik gjør du
Ha løk, smør, sennep, eggeplommer og eddik i en kjele. Rør under forsiktig oppvarming, som må avsluttes før det koker! Ta kjelen til side og avkjøl. Når sausen er kald, tilsettes crème fraîche og kaviar av rognkjeks.
HOVEDRETT
Smaken av salvie gjør Saltimbocca til en kjøttrett med særpreg. Salvie har en dominerende smak. Den må brukes med forsiktighet og trenger ikke ledsagelse av andre krydderurter. Til fire porsjoner:

600 g ytrefilet, mørbrad, flatbiff eller rundstek av kalv
noen blader frisk salvie
4 skiver god spekeskinke (gjerne parmaskinke)
pepper
Slik gjør du:
Del kjøttet i fire biter. Bank dem flate med kjøtthammer. Legg et blad med frisk salvie på hvert kjøttstykke. Oppå legges en skive spekeskinke som festes til kjøttet under med et par tannpirkere eller et lite grillspyd av tre.
Krydre med pepper. Retten får tilstrekkelig saltsmak fra spekeskinka.
Stek kjøttet raskt, bare et par minutter på hver side, i smør i panne. Ta kjøttet til side og hold det varmt mens sausen lages.
Sjysausen
Sjy fra stekingen av kjøttet
cirka 1 dl hvitvin
litt salvie (med forsiktighet)
maisenna til jevning
Slik gjør du
Ha litt tørr hvitvin i samme stekepanne som kjøttet ble stekt i. Ha i litt salvie, kok inn og smak under veis. Det er viktig at smaken av salvie ikke blir for utpreget. Til slutt smaker du til med litt pepper og jevner med maisenna.
Saltimbocca serveres med pasta eller poteter, kokte grønnsaker som erter eller aspargesbønner og sjysaus. Ha litt hvitløksmør over aspargesbønnene når de er ferdig kokt og vannet er slått fra.


DESSERTEN
Nøtter pluss honning pluss rugbrød pluss ost er utmerket. - Det lærte vi i Roskilde, sier Marit.

Denne gangen er den gode dessertkombinasjonen konkretisert til Gorgonzola med valnøtter i honning. Tilbehøret er ristet rugbrød, der ristingen får fram sødmen i rugbrødet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat