buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
17. okt
 
Mathallen verdt et besøk
Mathallen: Tenk å sitte midt i Mat-Norges nye storstue langs Akerselva og spise pultost fra Avdem på Lesja. Da er livet godt å leve.

Publisert: 23.nov.2012 04:13
Oppdatert: -

Den nye Mathallen i Oslo har vært åpen i halvannen måned, og mange hedmarkinger har benyttet ikke minst lørdagene til å valfarte til denne storsatsingen på et internasjonalt matsupermarked, inkludert en rekke spisesteder. Og så stor har pågangen vært at mange har innsett at lørdager definitivt ikke er dagen for å dra til Mathallen. Men så er det dette med å finne fridager midt i uka da…
Selve konseptet kan være noe overraskende; det satses på kortreist norsk side om side med veletablerte internasjonale produkter. «Smak av Valdres» er nærmeste nabo til spanske Barramos Pintxos y Vinos, og Annis Pølsemakeri, opprinnelig fra Ringebu, er nabo til franske Ma Poule, med et supert utvalg av franske oster og delikatesser. Også Tine er med, i form av Melkerampa, som har flere spennende produkter fra norske småskalaprodusenter innen meieri, men avdelingen deres skjemmes av en kald laboratorieaktig stemning…
Når det nærmer seg lunsj-tid, er det masse gode grunner til å ta en pause fra handlingen for å spise i stedet. Valget falt på Von Porat i andre etasje, som ikke var åpningsklart helt i begynnelsen, men som nå er i gang. Og dette er et spisested som lett kan bli en favoritt hos svært mange. For her er det definitivt satset på lokale spesialiteter, og det er ekstremt dyktig gjort. Til lunsj er valget enkelt. For her serveres det to retter; enten Lunsjplanke 1 (179 kroner) eller Lunsjplanke 2 (259 kroner). Begge består av en serie småretter, til dels bittesmå, men som samlet utgjør et måltid med fisk, kjøtt, ost og dessert, servert ikke på en planke, men på spekefjøl. Opplegget er litt tapaspreget - på norsk vis. Og er en to, viser det seg å være kjempesmart å bestille ei lita og ei stor fjøl. Her er det en hel serie med enkle, men knallgode stuttreiste produkter som lines opp. Blant ostene er pultosten fra Avdem gårdsysteri på Lesja og Mor Åse fra samme sted, servert sammen med en fransk Comté, for bare å vise at de norske gardsostene står seg mot de internasjonale storhetene.
Og det er så klart ekstra moro at de har pultosten. Etterpå sjekket servitøren nærmest om vi hadde fått varige mén, og vi forsikret for sikkerhets skyld at den hadde vært høydepunktet, ved siden av ferskosten Nyr, alt inntatt sammen med en østerriksk Grüner Veltliner. Gjett om livet smilte på en tirsdag formiddag.
Normalt er Champagne en måte å starte et måltid på. Her avslutter vi det med et glass bobler i Mathallens eneste Champagneria. 100 kroner er absolutt ingen upris for et glass klassisk Veuve Clicquot. Den er ikke akkurat kortreist, men du verden så god. Og Mathallen har rom for mye.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat