buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
ELEVER OG LÆRERE: To av de 11 elevene som har vært på matkurs i Brumunddal. Fra venstre; Kari Økelsrud og Monica Nysæter sammen med kokken og instruktøren Hai Hang, som hadde lærlingen Håkon Kavli (til høyre) med som assistent.
 
Matmøte mellom øst og vest
FUSION FOOD: Kokken Hai Hang i Hamar har spesialisert seg på en matstil som kalles Fusion Food.

Publisert: 02.mar.2012 04:12
Oppdatert: -

- Fusion er en matstil som kombinerer Østens og Vestens mattradisjoner. Hvilket byr på et vell av muligheter til nye smaker, forteller Hai Hang. Selv lærte han kunsten etter tre måneders praksis på det fasjonable hotellet Raffles i Singapore. Der nede jobbet han gratis, med lærdommen som gevinst. Her hjemme har han valgt å gjennomføre sin matlaging med hovedvekt på denne stilen.
- Oppgavene blir da kort og godt å gi de norske råvarene og hovedingrediensene en vri mot Østens metoder og tilbehør, sier Hai.
Mens nordmenn tradisjonelt er vant til ørret og laks som stekes eller kokes med syrlig agurksalat og rømme som tilbehør, kunne Hai ha tenkt seg alternativer der laksen varmebehandles helt neddykket i solsikkeolje eller rapsolje. Det holder med at oljen varmes opp til knapt 60 grader og filetstykker av fisk får trekke drøyt 10 minutter. Salting, pepring eller annen krydring brukes ikke. Som tilbehør til dette ville fusionstilen kunne tilsi at agurksalaten erstattes med en smakskraftig variant av couscous (små gryn som lages av hvete) på en soyareduksjon. Sistnevnte består av salt og søt soyasaus, sukker og vann som blandes og reduseres (kokes inn) til en nesten sirupsaktig konsistens. Sausen blir svært smakskraftig og vil være kontrasten til den ukrydrede fiskesmaken.
Fire tirsdager på rad har 11 kursdeltakere fordypet seg i matkunst med Hai Hang som lærer. Kurset ble avsluttet tirsdag i denne uken, med Hai sin spesialitet Fusion Food på timeplanen. Matlagingen har foregått på Ringsaker videregående skole i Brumunddal. Koordinator har vært fagleder/kurskoordinator Jørn G. Buraas ved Ringsaker videregående skole, og Buraas er så fornøyd med kurset at kan benevner deltakerne for «det lokale kokkelandslaget». Kurset har vært bygd opp rundt fire temaer på hver sin kveld, nemlig med særtrekk og finesser fra kinesisk, thailandsk, fransk og ikke minst det spennende feltet der «øst møter vest» på tallerkenene. Sistnevnte tema; altså fusion food som kokken Hai Hang kaller sin rendyrkede spesialitet, vakte spesiell interesse fra deltakerne.
- Vi har begge vært interessert i matlaging i lang tid og følger dette emnet gjennom ulike media og bøker i tillegg til egne kjøkkenøvelser, sier kursdeltakerne Monica Nysæter og Kari Økelsrud, begge fra Brumunddal. Mange retninger innen matlaging er vi kjent med fra før. Men fusion food er noe nytt og veldig spennende, sier de. - Med kombinasjonen av norske råvarer og Østens smakstilsetninger og krydring, åpner det for nye og mangfoldige smaker. Kurset har inspirert til å slippe denne stilen til også på det hjemlige plan. Det blir spennende å teste ut dette mot de mer tradisjonelle og godt tilvante smakene, sier de.
Et bokstavelig talt godt eksempel på fusion food er i utgangspunktet en tradisjonell hjemmelaget og luftig potemos. - For å tilpasse denne mosen til fusion-stilen, kan den tilsettes sesamolje og sesamfrø, forklarer Hai Hang. Da får mosen en overraskende, men behagelig nøttesmak som de fleste vil like, sier han. Ved kursets avsluttende måltid, der deltakerne nøt resultatene av sin egen innsats og instruktørenes veiledning, var det ingen tvil om at fusion-stilen hadde festet grepet om deltakerne på dette vellykkede matkurset.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat