buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
OLDEMORS KARJOL: Der karjolen henger i taket og interiøret minner om gamle dager.
 
Med karjol til oldemor
Det går an å servere pølser og kjøttkaker uten at det minner om vegkromat.

Publisert: 25.okt.2008 06:13
Oppdatert: -
Langs Rv 35 på Jevnaker ligger spisestedet Oldemors karjol. Det er et av stedene som i det siste har fått kraftig publisitet gjennom TV3-serien der Eyvind Hellstrøm skal prøve å få skikk på uskikkelige spisesteder.

Oldemors karjol-gründer Kaja Knoph Østlie startet med å kjøpe tidligere Sims kro på Jevnaker, og bestemte seg for å gjøre det til et spisested med vekt på solid mat, om ikke fra oldemors tid, så i hvert fall annerledes enn den tradisjonelle vegkromaten.
Og det er det blitt. Hvor mye Hellstrøm har hjulpet til, er for så vidt uinteressant for publikum. Poenget er at her er et spisested langs vegen som serverer pølser og kjøttkaker og hamburgere og den slags - men som likevel har en personlig vri på det som serveres.


LOKALE leverandører og sans for enkel tradisjonsmat synes å være et viktig grunnlag. Og det serveres med stolthet; det poengteres høylytt at pommes frites ble ikke servert på oldemors tid, så da skal det ikke kje på Oldemors karjol heller.

Vi besøkte stedet etter at Hellstrøm-opptakene var gjort, men før programmet var sendt. Midt på dagen midt i uka var det fortsatt temmelig stille. Men maten var god - både grov og smakskraftig pølse og kalvekarbonade var vellykkede varianter. Det er for så vidt ikke så oppsiktsvekkende, men viser at det skal ikke så mye til for å løfte vegkromenyen opp en klasse.
Oldemors karjol er ikke verdt en tur helt alene. Men som stoppested på søndagsturen, er det langt over gjennomsnittet. Det bør bli flere steder som dette!


Oldemors karjol, Jevnaker
MILJØ: Ganske kjedelig bygning, men fylt med gamle gjenstander, og ei diger vogn hengt opp i taket.
SERVICE: Hyggelig nok.
MAT: Ganske tradisjonelle retter for vegfarende, men godt spisset og presentert med en egen vri.
HELHETSINNTRYKK: Løfter vegkromaten opp en divisjon.
OMTALT AV: Geir Vestad
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat