buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
17. okt
Sel Bardakci: Populær driver av norsk-tyrkiske La Roza siden 2005.Foto: Jens E. Jensrud
 
Med kulturhuset i sikte
La Roza: Har greid å holde det gående gjennom gravingen på Stortorget. Nå er det lysere tider i sikte.

Publisert: 19.okt.2012 04:13
Oppdatert: -

I høst har La Roza fått et uventet oppsving i oppmerksomheten gjennom de spesielle Paletten-kveldene. For det er i Palettens gamle lokaler i Folkets Hus at restauranten holder til. De siste sju årene er det Sel Bardakci som har drevet spisestedet, og han er blitt en kjent og populær skikkelse blant byens restaurantkunder. Og La Roza framstår som det klart beste av de tyrkisk-norske spisestedene i Hamar.
Ytterligere et oppsving kan stedet få når kulturhuset står ferdig utpå senhøsten neste år. For slik det ligger an i dag, vil La Roza kunne få en direkte inngang fra kulturhuset. Og hvis det blir gjennomført, vil dette bli den eneste restauranten i kulturhuset, for det som ellers synes planlagt av spisesteder, er kun en kafé.
I så måte er det betryggende å konstatere at La Roza står for god og solid mat innen det som har utviklet seg til å bli en slags norsk-tyrkisk tradisjon, med islett også av det italienske. Dette er en kombinasjon som mange liker, og som La Roza behersker svært godt.
Blant forrettene har dampet asparges med spekeskinke (139 kroner) gode sprø asparges. Spekeskinken kan bli litt salt når den er varmet, og det er derfor viktig å velge en minst mulig saltet variant. Gresk salat har god feta og fører oss et øyeblikk til sørligere strøk, før vi ser ut på været. Er det ikke en anelse sludd i lufta?
Av hovedrettene går vi for tyrkisk, for det er tross alt på dette feltet at stedet har sitt særpreg. Køfte (189 kroner) er La Rozas versjon av mors kjøttkaker, eller enda nærmere svenskenes köttbullar. De er smaksrike og saftige, kanskje litt for salte, men ikke overraskende er de også blitt noe av en signalrett. Presentasjonen kan være mer elegant, men prisen er til gjengjeld hyggelig.
Tavuk shish er et vellykket kyllingspyd med stekt paprika (208 kroner); ganske smaksrikt og innbydende. Blant det mer hjemlige er stekt steinbit med bacon ((238 kroner), og om en skulle tro at La Roza er primært et kjøttsted, er det fint å kunne fastslå at steinbiten er helt riktig behandlet.
Dessertene er definitivt på den søte siden, og noe annet var heller ikke ventet. Best er kanskje karamellpuddingen (84 kroner), men både sjokoladefondanten (76 kroner) og brownien (76 kroner) er gode valg som er enkelt, men pent presentert.
Som helhet har La Roza har utviklet seg til et populært spisested i Hamar takket være god mat, en prisgunstig profil og alltid tilstedeværende Sel Bardakci, som sørger for et svært hyggelig besøk.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat