buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
OST: Bør være pasteurisert, ifølge nordmenn flest. FOTO: Wikimedia
 
Meninger om ost

Publisert: 02.okt.2010 04:12
Oppdatert: -
Bør en tradisjonsrik ostetype lages på pasteurisert eller upasteurisert melk?
Svaret avhenger av hvem du spør. Franskmenn vil, i motsetning til nordmenn, ha sin tradisjonsost laget på upasteurisert melk. Det skriver forskning.no, med henvisning til en nylig gjennomført forbrukerstudie. Pasteurisert melk er melk som er varmebehandlet, blant annet for å drepe bakterier. Metoden tillater en enklere og billigere produksjon, og «best før»-datoen kan skyves lengre fram i tid.
- Men pasteuriseres melken, føles osten mindre som tradisjonsost for mange franske forbrukere. Dessuten har de franske forbrukerne ofte en formening om at upasteurisert ost smaker bedre, forteller Valérie Lengard Almli ved Nofima Mat til forskning.no.
I undersøkelsen ble vellagret Jarlsberg brukt som eksempel i Norge, mens Epoisses ble brukt i Frankrike. 47 prosent av nordmennene, og 27 prosent av franskmennene, var negative til produktet dersom «upasteurisert» skulle være en av flere nyvinninger ved osten.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat