buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
15. okt
MØYSTAD GÅRD CATERING: Daglig leder Katrine Aalstad og kjøkkensjef Tom Vidar Guneriussen står bak årets mest spennende nyetablering på Hedmarken. FOTO: JENS ERIK JENSRUD.
 
Mer hjemlig, mer eksotisk
Ut og spise: Restaurantene blir mer eksotiske, mens catering og gards-turisme tar seg av det kortreiste.

Publisert: 30.des.2011 04:12
Oppdatert: -

Hva har skjedd på spisestedene i Hamar og på Hedmarken i 2011? Jo, det er to vidt forskjellige bevegelser på gang. For det første blir vi stadig mer internasjonale. For det andre vil vi ha det stadig mer stuttreist.
Og det er ingen konflikt i det hele tatt. Det betyr bare at vi vil ha mer av alt.
I Hamar er det etableringen av den indiske restauranten Royal India som har vært årets store nyhet. Nysgjerrigheten var stor på forhånd, og interessen har ikke avtatt. De første månedene var det lang kø for å få bord, og de gode besøkstallene ser ut til å ha holdt seg hele høsten. Så om vi ikke var vant til nanbrød og raita til maten fra før, så har vi blitt det nå.
Når Hamar i tillegg har en solid, stabil og populær asiatisk restaurant som Hot & Spicy, så står det bra til med det eksotiske tilbudet.
Blant de klassiske norsk/internasjonale restaurantene, er det Hamarstua Spiseri på Domkirkeodden, Pepperkværna på Astoria og Victoriahaven det står mellom.
Den som har markert seg sterkest dette året i forhold til året før, er Hamarstua. Det er Knutstad & Holen som nå driver restauranten på Odden, og bedre og jevnere enn i sommer har den ikke vært noen gang.
Men fra jul og til april/mai holder Hamarstua åpent bare for lukkede arrangement. Uregelmessig åpningstid var også en grunn til at vi i vår kåret Pepperkværna til Hamars beste restaurant. Men når Hamarstua først startet sesongen, var det helt på topp.
På Victoriahaven kjører Hai Hang fortsatt sin øst-vest fusionpregede meny, og holder jevnt godt nivå.
Men hvem er mest kortreist på Hedmarken? Den store nyheten i 2011 ble i så måte etableringen av Møystad gård og catering i Vang. Her har Katrine Aalstad og Tom Vidar Guneriussen skapt en cateringbedrift som i sin helhet er basert på råvarer som har reist stuttest mulig, og som samtidig holder god kvalitet. Til våren er det meningen at de også skal starte café på Møystad. Det er bare å glede seg til fortsettelsen.
For dem med sans for det kortreiste har også gårdsturisme-stedene funnet et marked. Et eksempel på hva som kan gjøres, er samarbeidet mellom de tre Ringsaker-gårdene Sveinhaug, Simenstad og Lier i forbindelse med opera-uka i Brumunddal i høst.
Kortreist er det også på Tingnes Spiseri på Nes og på Løten nærstasjon - to spisesteder med ulik profil, men som begge er helt riktig tenkt og utført.
Helge Hagen og Geir Vestad
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat