buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
MONA LISA: Utvendig ser det fortsatt ut som gamle Bronken, men der stanser likheten. Foto: Geir Vestad
 
Mona Lisas smil i Løten
MONA LISA: Utenpå ligner det fortsatt på Bronken kafé. Men ikke inni.

Publisert: 16.mar.2012 04:12
Oppdatert: -

Vi fikk tips fra en leser på Ådalsbruk.
«Prøv Mona Lisa i Løten. Et meget bra spisested etter min - og vår - smak», skrev han.
Så dro vi til Løten da, for å bli kjent med hu derre Mona.
Det hadde vi forresten tenkt å gjøre lenge. For på dette stedet har det tross alt vært drevet serveringsdrift sammenhengende siden 1920. Samtidig speiler dagens spisested utviklingen de senere årene. For det har unektelig skjedd mye når Bronken kafé blir til en internasjonal restaurant med tyrkisk preg.
Og egentlig er løtensokningene kjempeheldige. På den ene side av gata har de Løten nærstasjon, som er i ferd med å tiltrekke seg nasjonal oppmerksomhet ved sin satsing på det høyst lokale, og med pultost i hver disk.
På den andre sida av gata ligger Mona Lisa, som Ibrahim Kaplan åpnet for tre år siden. Her handler det om klassiske tyrkiske retter, internasjonale kjøttretter, kebab, pasta og ikke minst pizza.
Og i dette spennet mellom pultost og pizza har løtensokningen all grunn til å trives. Vi har tidligere rost nærstasjonen. Men det er god mat på Mona Lisa også, selv om stilen er så annerledes som den kan få blitt.
Vi var på Bronken i 1995. Da feiret de 75-årsjubileum. «Like lenge har den vært en institusjon i Løten sentrum,» het det i HA.
«Jeg tror kafeen vår vil bestå i all framtid,» uttalte innehaver Borghild Bronken.
Det var svigerforeldrene hennes som startet kaféen i 1920. Borghild og ektemannen Rikard tok over i 1959.
Vinteren 2005 startet Rune Pettersen fra Ottestad den første pizza-restauranten i Løten på Bronken kafé. Det var nye tider på gang.
Og for tre år siden var den nye tiden enda nærmere. Etter en ombyggingsperiode framsto gamle Bronken som nye Mona Lisa i fullstendig ny form, bare ikke utvendig.
Idag framstår Mona Lisa som et hyggelig spisested med vekt på pizza og tyrkiske retter. I meny og stil er det i nær slekt med La Perla på Storhamarsenteret. En gryte med marinert lam og tyrkisk ris 189 kroner) er godt krydret og velkomponert. Gresk biff med tzatziki (199 kroner) er litt for mye stekt, og porsjonen er overraskende liten. På begge er tilbehøret veldig enkelt.
Dessertene - is og krem med aprikoser og fikener (59 kroner), er absolutt noe for den som ikke vil ha det søtt.
Og fra posterne på veggen smiler Mona Lisa skjelmsk, som om hun synes det er litt gøy med Tava Kavurma og Kayisi Tatlisi på Bronken. Og det er det jo også.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat