buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Melk: Nedgang for skolemelkordningen.
 
Nedgang for skolemelk

Publisert: 13.des.2013 04:13
Oppdatert: -
På landsbasis velger 49,9 prosent av elevene i barneskole og kombinerte barne- og ungdomsskole å være med på skolemelkordningen på skolen, mens kun 12,2, % av elevene i rene ungdomsskoler gjør det samme.
Dette viser en liten nedgang i oppslutningen om skolemelk fra i fjor.
- Årsakene til dette kan være mange, men noe kan skyldes at det etter hvert har dukket opp mange drikkealternativer både innenfor og utenfor skoleporten. Det er bekymringsfullt når vi vet at barn og ungdom er i en alder hvor skjelettet vokser og trenger den næringen som melken bidrar med, spesielt kalsium. Vi vet at de dessverre ikke så lett får i seg disse næringsstoffene på annen måte i lunsjen sin, forteller, Kjersti Selseth, skolefaglig rådgiver i Opplysningskontoret for Meieriprodukter.
Tilnærmet alle skoler får tilbud om skolemelk. Det er skolene selv som velger å være med på ordningen og hvilke typer melk som skal tilbys. Vanlig hvit melk fortsatt er den mest populære melkedrikken blant barn og unge på skolen.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat