buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Sommer: Dette er bildet på sommer, kos og hygge, viser en ny undersøkelse. Foto: Esten Borgos
 
Nesten bare positvit med grill
Grilling gir oss nesten bare positive assosiasjoner, viser en ny undersøkelse.

Publisert: 21.mai.2010 04:12
Oppdatert: -
Grilling gir oss nesten bare positive assosiasjoner, viser en ny undersøkelse.
Den som tror at nordmenn forbinder grilling med røyk og svidd mat tar grundig feil, viser en fersk spørreundersøkelse Synovate har gjort for Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
- Grilling er synonymt med sommer for tre av ti nordmenn. Kos, hygge, sol og god mat er andre positive assosiasjoner som når høyt på listen, sier informasjonssjef Åse Kringlebotn i Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
Av produkter og merkenavn kommer mat, pølser, Rema 1000, kjøtt og koteletter alle på topp-10 listen.
- Det virker som gode sommerminner er knyttet nært til grilling. Det er totalt bare to prosent som nevner røyk og svidd mat når de skal beskrive grilling, sier hun.
210F0100- Folk flest liker214A2210 grillmat, det er lettvint og ikke minst sosialt. Det er lettere å be naboer og venner over til et grillmåltid ute, enn en middag inne. Barna kan leke sammen ute og man behøver ikke bekymre seg for rot inne, mener Åse Kringlebotn.
De siste årene har det skjedd en enorm produktutvikling innen grillmat, og det finnes sunne og gode alternativer av alle kjøttslag.
- Som regel er det tilbehøret som gjør noen grillmåltider til kaloribomber. Det er lurt å grille kjøtt med litt fett på for å få det saftig, så kan man heller skjære bort fettet etterpå.
Renskårne fileter av kalkun, kylling og svin er de aller magreste alternativene.
1F2A0B88- Det skal være1F2A0E2821233B78 21233D50lov å kose seg med grillmaten med god samvittighet, men blir det mange grillmåltider gjennom sommeren er det lurt å variere.
Variasjon er også et nøkkelord for tilbehøret.
- Friske hjemmelagede salater er som regel både sunnere og bedre enn ferdiglaget. Potetsalat og fete dressinger bør helst ikke være fast følge til grillmaten hvis man vil holde vekten.
Nettstedet matprat.no har mange tips til god grillmat. Tidligere var nettstedet forbeholdt retter med kjøtt av svin, storfe, lam og reinsdyr. Nå oppdateres oppskriftene fortløpende med retter med kalkun, kylling og egg. Det skjer fordi Opplysningskontoret for kjøtt ble slått sammen med Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt tidligere i år. (NW)210328D821032A2021032B6821032CC821032E10
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat