buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Ny satsing i Kunstbanken
Mattest: Kaféen i Kunstbanken satser på nytt interiør og ny lunsjmeny. Og en variant av kyllingsalaten er tilbake. Men konkurransen er hardnet til.

Publisert: 25.nov.2016 06:56
Oppdatert: 25.nov.2016 07:03

Det var her jeg lærte å like å gå ut og spise lunsj i Hamar, sier Hanna.

For i mange år var kaféen i Kunstbanken selve lunsjstedet i byen. Kafédriften startet i 2003; da var det Tor Erik Haug som sørget for at Kunstbanken fikk sitt spisested med Artichoke. Deretter var det Hai Hang som tok over driften og omdøpte kaféen til Valuta, som han drev helt til han flyttet Valuta til kulturhuset. Så var det Conto som tok over i en kort periode. før Hanne Linderud og Jan Thore Engen på Victoriahaven overtok driften for ganske nøyaktig et år siden med et enkelt lunsjkonsept i det som fikk navnet Kunstbanken Kafé.

Nå har de utvide tilbudet, men fortsatt med hovedvekt på lunsj. Men vil de hevde seg i lunsjkonkurransen?

– Så mørkt det er her! sier Henriette. – Er det ikke åpent ennå?

– Det gjelder nok bare å venne seg til de nye fargene, sier Hanna, som er i det fornuftige hjørnet.

– Men det gir veldig hule-følelse, sier Henriette. – Og følelsen blir enda sterkere ved at de har dekket til baren og disken.

– Men det er litt lunt da, på vinterstid i hvert fall, sier Hanna. – Og bildene til Inger Helene Høyen Hodøl er kjempestilige.

– Men har du sett menyen! sier Henriette. For der er det faktisk både kyllingsalat og club sandwich – de to signalrettene fra Valutas tid i Kunstbanken. Riktig nok har Hai Hang tatt med seg sin versjon av kyllingsalaten til sine egne spisesteder, men nå presenterer Kunstbanken Kafé sin egen variant.

– En god idé, men denne kan nok ikke ta opp konkurransen med Hai sin, sier Hanna.

– Den har artig dressing, men salaten er kjedelig og tomatene smakløse (125 kroner). Kyllingsalaten på Valuta er 44 kroner dyrere, men det er den verdt, synes hun.

– Da er nok halloumi-sandwichen (145 kroner) litt mer spennende, sier Henriette. – Det er nok den som er høydepunktet denne gangen.

Nye Kunstbanken Kafé har også et par kaker til kaffen, som i tillegg fungerer som dessert. De er greie nok, men når begge er sjokoladebaserte, savner en litt variasjon.

– Synes ikke de er helt i mål ennå, sier Henriette. – Det mangler litt.

– Men det er godt de satser på nytt igjen, sier Hanna. – For jeg liker å være her, jeg, inne i hula.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat