buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Nye eplesorter: Presentert av forsker Mekjell Meland, fruktdyrker Terje Larsen og direktør Guttorm Rebnes i Opplysningskontoret for frukt og grønt.Fotograf: Pål H. Christiansen
 
Nye eplesorter er på veg

Publisert: 19.okt.2012 04:13
Oppdatert: -
Rubinola og Rubinstep er navn på nye, norske eplesorter som i fremtiden kan bli å finne i frukt- og grøntavdelingene her i landet.
Nordmenn er et epleglad folk som knasker i seg 12 kilo hver i året av den friske frukten. Hvert år produseres mellom 5 000 og 10 000 tonn epler i Norge, hovedsakelig kjente sorter som Discovery, Rød Gravenstein, Summerred og Aroma. Produksjonen kan økes betraktelig om man får frem nye sorter som har egenskaper som forbrukeren vet å sette pris på.
- Over hele verden forskes det kontinuerlig på å finne bedre eplesorter med pent utseende, god lagringsevne og som tåler lengre transporter. Nå har det blitt forsket fram ti nye eplesorter som det beregnes at dagens unge vil like godt, forteller informasjonssjef Britt Kåsin i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). Både Rubinola og fetteren Rubinstep kommer fra Tsjekkia.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat