buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
15. okt
 
Odelsgutt eller sta stut?
Mattest: – Fritt for odelsgutten, sier Hanna. – Så skal jeg bli sittende med den sta stuten, da? sier Henriette.

Publisert: 27.jan.2017 06:16
Oppdatert: 27.jan.2017 07:06

For navnene på rettene er en del av sjarmen når du spiser på Matfatet i Brumunddal. Selv om det kan virke gåtefullt hva revet oksekjøtt med kålsalat på grillet potetbrød har til felles med en sta stut. Men moro er det lell.

I det hele tatt er det masse å glede seg over på Matfatet. Da dørene åpnet i mai 2016, var det en viktig satsing for å understreke Brumunddals bypreg. For en moderne by trenger en mathall. Så de skaffet seg en.

Matfatet består av både butikk og serveringssted. Og det er gjennomgående kortreist det handler om. Blant annet har butikken en fantastisk ostedisk, som det vel ikke finnes maken til noe sted i Hedmark. Aller mest lokker det med en bit Kraftkar – blåmuggosten fra Møre og Romsdal som rett før jul ble kåret til vinner i oste-VM i San Sebastian.

Varer fra butikken benyttes også i rettene som serveres. Og på det snaue året som har gått siden starten, har Matfatet utviklet seg til et av de aller beste lunsjstedene i regionen.

– Jeg fikk plutselig lyst til å flytte til Brumunddal jeg, sier Hanna.

Og så gjøv hun løs på odelsgutten sin. For det er det som er burgeren på Matfatet (199 kroner). Forrige gang Hanna og Henriette spiste her, het burgeren gardsgutt. Nå er den blitt nesten dobbelt så høy.

Den gangen konkluderte Hanna med at det var den beste burgeren hun hadde spist. Denne gangen er den enda bedre, med saftig kjøtt, bacon, kålsalat, trøffelaioli og potetbåter. Pluss herlige chips av jordskokk.

– Dette er bare en burger av en annen verden, sier Hanna. Selv om altså de fleste råvarene kommer fra nærmiljøet.

Det gjelder også Henriettes tallerkenen som ganske enkelt heter Matfatet (199 kroner), og som består av utvalgte småretter med lokal adresse; roastbiff og tunge fra Hovde Storfe, som ligger litt oppi bakka, St. Kristina-skinke, pølse fra Aske, coleslaw med eplekompott, og et lite glass sødmefylt gulrotmarmelade. Og alt er så godt at ikke en bit får ligge igjen.

– Den store tabben vi gjorde, sier Henriette på veg ut forbi ostedisken, – er at vi ikke kjøpte med oss noe hjem med det samme vi kom. For etterpå blir en bare altfor mett til å handle.

Men de tar med seg hvert sin bit Kraftkar likevel.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat