buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
RIKTIG EMBALLASJE: - Forlenger holdbarheten til fisk dramatisk, sier Marit Kvalvåg Pettersen.Foto: Kjell Merok
 
Også død fisk trenger plass

Publisert: 06.sep.2013 04:13
Oppdatert: -
Føler du deg lurt av mye emballasje og lite fisk? Det har du ikke alltid grunn til.
Det er flere årsaker til at fersk sjømat bør ha godt med plass i emballasjen. Helst skal det være tre ganger så mye tomrom som fisk. - Mange synes det er for mye emballasje rundt maten, fordi de ikke vet at både emballasje og det som ser ut som luft har viktige funksjoner. - Fersk fisk bør ha godt med gassblandinger som sikrer bedre holdbarhet, sier seniorforsker Marit Kvalvåg Pettersen i matforskningsinstituttet Nofima Kvalvåg Pettersen. Hun har forsket på emballering av sjømat i flere år. Nå er det blitt vanlig med porsjonspakninger av alle typer fersk mat, ikke minst sjømat. Forskning har nå resultert i en helt ny type emballasje som gir enda lengre holdbarhet. Fisken legges på en pute som utvikler CO2-gass. Puten utvikler gass etter at forseglingene er satt, slik at pakningen får tilført CO2-gass. - Denne emballasjen kan holde laksen fersk i hele 20 dager ved lagring ved lav temperatur, sier Kvalvåg Pettersen. (newswire.no)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat