22. okt
FORBRUKERØKONOM: Silje Sandmæl.
 
Ola og Kari fråtser i mat

Publisert: 26.jul.2013 04:13
Oppdatert: -
Åtte av ti nordmenn handler matvarer planløst og på impuls flere ganger i uken. Det er dyrt.
To av fem har sjelden eller bare av og til med seg handleliste, viser en undersøkelse Opinion Perduco har gjennomført for Forbrukerrådet.
-Det betyr at altfor mange ofte kjøper varer de egentlig ikke trenger eller varer de allerede har, og det fører til at mye går ut på dato og blir kastet, konstaterer forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl. Selv handler hun matvarer kun én gang i uken, og da har hun med seg en matplan som hun lager sammen med familien hver søndag. Slik sparer hun tid og mange tusen kroner i måneden på matinnkjøp. For å spare enda mer penger og tid kan hun for eksempel koke ekstra poteter som jeg lager potetstappe av dagen etter. Eller så bruker jeg restene fra en tacomiddag til pizza. Det er anslått at hver person i Norge kaster over 50 kilo mat i året, og det skal tilsvare cirka 25 prosent av all maten som omsettes her i landet.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke