buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Ikke bruk Bildetekst
 
Øllebrød i langpanne
 

Publisert: 02.jun.2010 04:12
Oppdatert: -

(12 stykker)
150 g hvete, helkorn
4 dl vann
5 dl øl
30 g honning
½ pk. gjær
500 g hvetemel
250 g fin sammalt hvete.
250 g grov sammalt rug
20 g salt

Topp
3 ss olivenolje
2 ts flaksalt
1 ts grovkvernet pepper
1 ts malt spisskummen

Slik gjør du
Legg helkornene i kaldt vann natten over eller i kokende vann i 2 timer før baking. Hell av eventuelt overflødig vann.
Varm ølet til det er fingervarmt, 37 °C, og bland i honningen og gjæren. Bland resten av ingrediensene i en bakebolle og tilsett gjærblandingen. Elt deigen for hånd eller i en kjøkkenmaskin til den blir smidig. Deigen skal ikke være for fast. Dekk bollen med plast, og la den stå til heving i ca. 1 time.
Slå deigen sammen, og legg i en langpanne med bakepapir. Dekk langpannen med kjøkkenhåndkle og/eller plast. La den heve til dobbel størrelse i ca. 30-40 minutter.
Pensle olivenolje på toppen av deigen og strø over flaksalt, pepper og spisskummin.
Stek langpannebrødet nederst i ovnen ved 220 °C i ca. 30 minutter.
Avkjøl på rist og skjær opp i 12 biter.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat