buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
 
Ostesufflé

Publisert: 19.feb.2009 05:21
Oppdatert: -
(4 porsjoner)
4 1/2 ss smør
6 ss hvetemel
4 1/2 dl helmelk
1 ts salt
1/2 ts malt muskat
450 g vellagret ost revet
7 egg
1 ss smør
Slik gjør du1: Smelt smør ved middels varme i en mellomstor kjele. Tilsett hvetemelet og rør inn smøret med en visp.
2: Spe gradvis med melk under omrøring. Rør til sausen tykner og får en glatt og tykk konsistens. La sausen småkoke under omrøring i ca 5 til 7 minutter. Pass på at du rører godt i bunnen av kjelen slik at sausen ikke brenner seg fast.
Smak til sausen med salt og muskatnøtt.
3: Tilsett osten og rør til osten er smeltet. Ta kjelen av platen og la stå i et par minutter til ostesausen har kjølnet litt.
4: Skill eggene. Rør eggeplommene i ostesausen.
Pisk eggehvitene i en helt ren bolle med en håndmikser eller med en ballongvisp for hånd.
5: Rør ca. 1 ss eggehvite inn i sausen for å gjøre den litt løsere og for at det blir enklere å skjære inn eggehvitene.

Skjær resten av de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i sausen med en slikkepott eller en skje. Pensle sufflé form som rommer ca 2,5 liter med smør.

6: Hell røren i formen og stek suffléen på nesten nederste rille i forvarmet ovn ved 180 grader i 50 minutter.

Stekes ved 180 grader i ca 50 minutter

OBS
Motstå fristelsen til å åpne ovnsdøren før det er mer en 5 minutter igjen av steketiden, ellers kan suffléen falle sammen.
Server straks med en grønnsalat og godt brød.
Husk det er alltid gjestene som skal vente på suffléen og ikke omvent. (mat.no)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat