22. okt
Ikke bruk Bildetekst
 
Ovnsbakt bacalao
Ordet bakalao på spansk (bacalao) og portugisisk (bacalhau) betyr rett og slett torsk.

Publisert: 02.mai.2011 04:12
Oppdatert: -

(4 porsjoner)
Bakalao-retter i latinske land omfatter veldig mange flere retter enn vår norske bakalao. I Italia brukes ordet bakalao, på italiensk baccalà, også om retter laget av tørrfisk.
800 g utvannet og renset klippfisk
1 kg kokte poteter i skiver
1 grønn, rød og gul paprika,
2 løker i skiver
sorte oliven
8 små modne tomater
olivenolje
4 kokte og rensede egg
salt og pepper, urter og sjalottløk
Slik gjør du
Skjær fisken i stykker på 4-5 cm, kok den til den er kokt, med fast konsistens. Surr paprika og løk i olje og smak til med salt og pepper. Legg halvparten av potetskivene i en smurt ildfast form.
Legg løkblandingen over potetene og deretter resten av potetskivene. Legg fiskestykkene på toppen og små tomater og vaktelegg omkring. Dryss over persille og varm retten i stekeovn ved 200 grader. (seafood.no)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke