buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Ikke bruk Bildetekst
 
Ovnsbakt kveite med gode venner
 

Publisert: 21.jan.2011 04:12
Oppdatert: -

(10 personer)
Bruk en kveite på 2-3 kilo
Olivenolje
1 sitron
salt og peppermix
frisk persille

Tilbehør:
Persillesmør og kokte poteter

Slik gjør du
Rens og vask fisken. Skrubb skinnet godt og rút det opp som vist på bildet. Pensle fisken rikelig med olivenolje og saften av èn sitron. Dryss på salt og peppermix.
Legg fisken på bakepapir i stekeovnspannen og bak den ved 220 grader i 25 - 40 minutter, avhengig av størrelse.
Serveres med persillesmør, poteter og kraften fra pannen. Dryss gjerne hakket persille på fisken før den settes hel på bordet.
Visste du at kveiter eller hellefisker er en gruppe fiskearter i flyndrefamilien. Navnet kveite er avledet av kvit, mens navnet «hellefisk» kommer av hellig. Ordet kveite brukes i Norge mest fra Vestlandet og nordover, mens hellefisk brukes på Sør- og Østlandet. De fleste kveiter er dypvannsfisker som lever på 300-2.000 meters dyp, hvor den livnærer seg av fisk og bunndyr. Yngre individer oppholder seg ofte grunnere. De er gode matfisker, og fisket, som er strengt regulert, har stor økonomisk betydning. Det arbeides med oppdrett av atlanterhavskveite på Island, i Canada og Norge. (seafood.no)
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat