buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
 
På tide med en høstsuppe
Selv om det kan virke som om høsten kom allerede i juli, er september årets aller første høstmåned.

Publisert: 04.sep.2009 05:06
Oppdatert: -
Og med høsten kommer behovet for å skifte litt på middagene (i hvert fall søndagsmiddagen). Høsten maner til litt mer ro og samvær inne, gjerne med en rykende varm høstsuppe. Her gir vi deg et lite knippe gode og varme alternativer til god mat og næringsrik mat for store og små.
Gulrot- og appelsinsuppe
(4 personer)
2 løker
1 hvitløkbåt
2 ts reven ingefær
ca. 2 ss smør
6 gulrøtter
3/4 liter hønse- el. grønnsakbuljong
2 1/2 dl presset appelsinsaft
salt, evt. hvit pepper
1-2 ss klippet gressløk
Slik gjør du
Løk og hvitløk renses og finhakkes før det tas over i egnet panne og freses i smøret. Rens og riv gulrøttene og ta dem videre over i panna. Etter 2-3 minutter helles buljongen over. Suppen kokes til gulrøttene er møre. Om ønskelig kan suppen moses, men det er ikke nødvendig. Rør inn presset appelsinsaft og smak til med salt og evt. pepper. Suppen serveres rykende varm med gressløk over.
Potetsuppe
(4 personer)
6 skrelte poteter
1/2 purre
1 løk
1 hvitløkbåt
1 selleri
1 liten gulrot
ca. 2 dl god kraft
salt og hvit pepper
rømme
gressløk Slik gjør du
Poteter, purre, løk og selleri skrelles og deles i mindre biter før de legges over i en egnet kjele og kokes møre i krafta. Hvitløken renses og finhakkes.

Suppen moses med evt. en stavmikser og smakes til med salt og pepper. Serveres rykende varm med rømme og finklippet gressløk over.

Tomatsuppe
(4 personer)
12 flådde tomater
2 løker
ca. 2 ss god olje
1 l grønnsaks-el. kjøttkraft
buljong)
salt og pepper
2-3 ss frisk basilikum
Tilbehør Eventuelt kokte egg, kokte makaroni eller små kjøttboller Slik gjør du
Tomatene dyppes i kokende vann slik at skinnet skrelles av før de skjæres i mindre båter. Løken renses og finhakkes før den surres lett i varm olje. Ta deretter tomatbåtene i. Kraften helles over.

Suppen kokes opp. Om ønskelig kan suppen moses, men det er ikke nødvendig.
Smak til med salt og pepper. Suppen kan serveres med alternative tilbehør.
Tomatsuppen serveres rykende varm med finhakket basilikum over.

Persillesuppe
(4 personer)
3-4 persillerøtter
1 løk
2 poteter
1 l hønse- el. grønnsakbuljong
ca. 2 dl kremfløte
salt og hvit pepper
Tilbehør 2 skiver loff (gjerne 1 dag gammel) 2 skiver bacon persilleblader.
Slik gjør du
Grønnsaker og poteter skrelles og skjæres i mindre biter før de tas over i kokende buljong. Når de er kokt møre, moses de med stavmikser eller lignende. Ta i fløten og smak til med salt og pepper.

Loffskivene skjæres i små terninger og sprøstekes i olje.
Baconet deles i mindre biter som også sprøstekes. Suppen serveres rykende varm med noen sprøstekte loff- og baconbiter og et persilledryss over.

Kremet grønnsaksuppe
(4 personer)
2 poteter
1 fennikel
1/2 sellerirot
1 løk
1/2 blomkål
1 l vann
2 terninger klar kjøttsuppe
4 ss seterrømme
kruspersille Slik gjør du
Vann og buljongterning kokes opp.

Grønnsakene skrelles og skjæres i mindre biter før de tas over i kjelen. Kokes møre før de moses med stavmikser eller lignende i en foodprocessor. Kok opp og bland i rømme. Suppen serveres rykende varm med et persilledryss.

Fersk kjøtt og suppe
(4 personer)
2 kg suppekjøtt (høyrygg)
1 1/2 l vann
1 ts timian evt. 1 laurbærblad
1 purre
1 persillerot
300 g kålrot
300 g gulrot
300 g hodekål
200 g løk
50 g knollselleri
salt og pepper
kruspersille Slik gjør du
Kjøtt, timian, laurbærblad og oppdelt purre legges i kjele med kaldt vann. La det koke sakte opp, og videre bare stå og trekke ved svak varme ca. 1 1/2 time. Skum av undervegs. Resten av grønnsakene skrelles og skjæres i skiver og biter.

Kålen strimles og kokes med de siste 20 minuttene. Suppen serveres først, deretter kjøttet med nykokte poteter og sursøt løksaus. Nyklippet kruspersille drysses over både suppen og kjøttfatet (ikke nødvendig).
PS: Bruk gjerne mer grønnsaker enn oppskriften sier. Det er både sunt og godt)

Sursøt løksaus
2 ss smør
3 ss hvetemel
7 1/2 dl suppekraft
1 - 2 løker
1 ts eddik
1/2 ts sukker
salt
Slik gjør du
Smøret smeltes og finhakket løk tas i. La løken bli litt blank før melet drysses i. Spe med suppekraften. Kok opp. Smak til med eddik, sukker og salt. (mat.no)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat