buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
POPULÆRtSYDENTUREN: Brunost, melkesjokolade, kaviar, leverpostei og makrell i tomat pluss masse annet Ola og Kari tar med seg hjemmefra når vi skal ut i verden.
 
På tur med brunost i feriebagasjen
Fire av ti nordmenn synes det er greit å ha med seg litt trygg og kjent mat når de drar på tur til utlandet. Mest populær - og kanskje norskest av all mat - er brunosten.

Publisert: 25.feb.2011 07:57
Oppdatert: -

Nesten halvparten av dem som sier de tar med seg en smak av Norge på tur, velger det søte, erkenorske pålegget som utlendinger flest ikke forstår - eller engang er villig til å akseptere er en ost. Drøyt 40 prosent tar med seg knekkebrød; da har de i hvert fall noe å ha brunosten på.
Et annet populært lite stykke Norge å legge i kofferten er melkesjokolade. Riktignok er sjokolade å få kjøpt i stort sett hele verden, men det er tydeligvis noe eget med den norske varianten, som hver sjuende nordmann på en eller annen reise har følt er uunnværlig.
- Det er litt overraskende at så mange tar med seg mat. Nordmenn er vel glad i rutinene sine og liker å ha muligheten til å spise det de pleier, sier Kristin Sætevik, markedsdirektør i FINN reise. I tillegg til å selge reiser, er hun altså interessert i matvanene våre på tur. Hun mistenker at det særlig er folk som skal være lenge borte - som utenlandsstudenter - eller småbarnsforeldre som pakker med seg litt ekstra kulinarisk trygghet.
Tallene viser i hvert fall at kvinner er litt ivrigere enn menn og at det er de yngste som oftest legger med en ekstra godbit når de pakker.
I tillegg til det som allerede er nevnt, er både kaviar, leverpostei og makrell i tomat populært reisefølge. (©NTB)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat