buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
KLARGJORT: En enkel salat, og nakkekoteletter dekket med krydderblanding er enkelt, billig og er en kjapp løsning for den som vil kose seg med grill i påsken. Foto: Remi Laakso
 
Påskegrilling
Et sikkert vårtegn: grillen står der vi forlot den før snøen kom.

Publisert: 15.apr.2011 07:03
Oppdatert: -

Et sikkert vårtegn: grillen står der vi forlot den før snøen kom.
Og kanskje er hygge rundt grillen et alternativ til å kave rundt i råtne påskeskiløyper?
Helt sikkert.
Fyr opp, men ta en liten sjekk før du plukker fram tennstikkene. Rust kan ha ødelagt mye i løpet av vinteren, men også: husket du å rengjøre utstyret ved sesongslutt?
Mange må fram med både stålbørste, stålull og grønnsåpe - og det kan nok være greit å gjøre denne jobben litt i forkant om det er invitert gjester - og maten skal serveres til et bestemt klokkeslett.

Som alltid er påske lammestektid, og stekeovnen er nok fortsatt det enkleste stedet å rigge til årets store påskemåltid - men det finnes jo muligheter også med en grill - og mest av alt: det er mange anledninger for festmåltider i løpet av denne kjeden av helligdager.
For den som er tilhenger av noe billig, kjapt, godt og sosialt er dette tipset en vinner: nakkekoteletter, dekket av krydderblandingen til han som har gitt seg selv tittelen «grillkongen». Vi snakker selvsagt om Craig Whitson, opprinnelig fra Oklahoma, men siden 1980 bosatt i Stavanger. Nakkekoteletter er kanskje ikke Craigs førstevalg, men han må pent godta at superkrydderblandingen hans, «rub-a-dub» (se egen faktasak for oppskrift) brukes også til dette formål.
Oppskriften er rappet fra boka hans, Far lukter svidd, og fungerer mer enn utmerket til vårt bruk.
Et godt råd er å gange opp rub-a-dub-oppskriften, ganske enkelt lage en mengde, for dette holder seg lenge om man oppbevarer det tørt i en lukket boks - og det er bare å prøve seg fram, både når det gjelder mengde - og hva slags kjøtt man ønsker å benytte krydderblandingen til.
Nakkekoteletter er i alle fall utmerket.
Amerikaneren vil at vi skal dekke kjøttet i god tid før det skal grilles. Han skriver i sin egen bok, hvor han bruker dette til spareribs, at kjøttet bør ligge innpakket med krydderblandingen i alle fall i åtte timer.
Grillspesialistene fra Amerika håndterer dette med «indirekte» grilling, men det går fint an å grille disse varene direkte på grillen.
Men pass på, det er lett å ødelegge hele måltidet om man ikke holder et våkent øye med kjøttet når det behandles av sterk varme.
En løsning er å grille kotelettene kjapt på hver sin side, legge varene i en ildfast form - og la det stå litt i en oppvarmet stekeovn noen minutter etter grillingen.
Lag en kjapp salat til, og server det hele med ferskt brød.
Glassene er åpne for både rødvin, øl og brus i denne sammenheng - og en kombinasjonssuksess mat/drikke er nærmest garantert.
Selv kan kokken roe ned, i solveggen, nær grillen og kjøttet, med en kald pils - mens alt nærmest ordner seg selv.
Tips: Fyr opp grillen med bjørkeved. La det brenne skikkelig, som et bål, og så heller man grillkullet oppå - og lar kullet gjøre seg til det er glohett og perfekt for grilljobben.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat