22. okt
 
Pad Piew Hwan Gai (Sur-søt kyllingwok)
Denne thailandske kyllingwoken med sursøt saus er enkel å lage, til tross for den lange ingredienslista. Dessuten smaker den kjempegodt.

Publisert: 28.apr.2012 11:18
Oppdatert: -
ingredienser 4 porsjoner:
4 kyllingfileter
3 ss hvetemel
1 ts salt
½ ts pepper
4 båter hvitløk i tynne skiver
½ slangeagurk i skiver
½ blomkål i små buketter
2 løk i store flak
4 gulrøtter i skiver
2 røde paprika i biter
2 tomater i båter
ca. 3 ss sukker
ca. 2 ss tomatpuré
ca. 1 ½ ss eddik, 7 %
ca. 1 ss potetmel
3 dl vann
ca. 1 ts fiskesaus (asiatisk) eller smak til med salt
ev. litt pepper
240 g basmatiris
Slik gjør du:
1. Skjær kyllingfiletene i strimler. Ha hvetemel, salt og pepper i en pose og tilsett kjøttet. Rist posen for å blande alt godt.
2. Gjør klar alle grønnsakene og ingrediensene til den sursøte sausen.
3. Kok risen som anvist på pakken.
4. Varm olje i en wok og stek hvitløk og kyllingstrimler til kjøttet er jevnt hvitt. Tilsett grønnsaker og la dem frese med 1-2 minutter.
5. Tilsett sukker og sammenrørt tomatpuré og eddik. Hell over vann og potetmelsjevning (potetmel rørt ut i vann). Varm opp til det koker, og trekk pannen fra platen. Smak til med fiskesaus (salt), pepper og eventuelt mer sukker eller eddik før servering.
Server sursøt kyllingwok fra Thailand med kokt ris.
(marprat.no)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke