buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
PÆREPAI TRINN 3.
 
Pærepai

Publisert: 27.aug.2010 04:12
Oppdatert: -
Søndagsdessert eller noe godt til kaffegjestene, - søte, saftige pærer under sprøtt pailokk. Krydder, nøtter, likør og marmelade setter en ekstra spiss på paien. Server den gjerne med is eller vispet krem.Bunn
60 g smør
25 g melis
150 g hvetemel
1 krm salt
1 stort egg

Fyll
5 middels store pærer
3 ss pærelikør
½ ts kanel
25 g mandler
1 eggeplomme til pensling

Tilbehør
Is eller vispet krem
Paiform eller annen rund formTrinn 1
Sett stekeovnen på 225 °C. Ha alle ingrediensene til bunnen i bollen til en food processor. La maskinen gå slik at alt eltes raskt sammen. Eller bland det tørre, kna inn smøret og samle deigen med et lett sammenvispet egg. Pakk deigen i plast og legg den kjølig i ca. 30 minutter. Skrell pærene og del dem i fire. Ta ut kjernehusene og legg pærebåtene med snittflaten ned i paiformen. Rør sammen syltetøy, likør og kanel og pensle det over pærene.
Trinn 2
Hakk mandlene og dryss dem over pærene. Kjevle deigen tynt ut til en rund leiv. For at deigen skal kunne utvide seg under stekingen uten å sprekke må du måle litt godt. Bruk paiformen, ca. 22 - 24 cm i diameter, som mål og skjær ca. 7 cm større enn formen rundt det hele.
Trinn 3
Legg på lokket. Press det inn mot kantene, gjerne med en gaffel. Trinn 4
Har du rester av deigen kan den tvinnes til en lang pølse og legges rundt kanten. Skjær et kryss i midten av paien slik at dampen slipper ut. Pensle den med sammenvispet eggeplomme og stek paien nederst i ovnen ca. 45 minutter.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat