buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Ikke bruk Bildetekst
 
Pappas beste vafler
Vafler er blant verdens eldste kaker og den kaketypen vi spiser mest av i Norge. I dag, 25. mars, er Vaffeldagen.

Publisert: 25.mar.2011 04:12
Oppdatert: -

Allerede på 1300-tallet ble det utviklet vaffeljern i Tyskland og Nederland. Håndverkerne smidde vaffeljern som lagde store, firkantede vafler, det vi i dag kaller belgiske vafler. Vafler kan lages sprø, eller med litt grovt mel eller havregryn for en sunnere variant. Vafler trenger heller ikke være søte. Litt lettrømme i røra setter ekstra god smak. Alternativt kan man også bruke en liten isrest fra fryseren eller litt fløte som man skulle ha brukt opp.
(15 vafler)
100 g smør
5 egg
2 dl sukker
3 dl lettrømme
5 dl hvetemel
5 dl melk
1 ts bakepulver
½ ts salt
½ ts malt kardemomme
Slik gjør du
1. Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en foodprocessor. La røren (helst) svelle i 15 minutter. Er den for tykk, rør i 1/2 dl kaldt vann.
2. Stek vaflene vaffeljern.
3. Server varme vafler med rømme og syltetøy! (matprat.no)
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat