22. okt
 
Partystek
Dette er steken for den store anledningen med hele vennekretsen eller storfamilien på besøk. En skinkestek med svor, uten knoke og mørbrad veier 6-8 kilo og gir 15-20 porsjoner.

Publisert: 18.des.2014 04:00
Oppdatert: 18.des.2014 04:00

Ingredienser 15 porsjoner:6 kg skinkestek med svor4 ts salt og 2 ts pepperSaus:1 l stekesjy3 ss sennep2 dl kremfløte eller matfløte1 ss maisstivelse (maisenna)3 ss vann3 ss smørSlik gjør du:1. Rut svoren som til ribbe. Lag gjerne litt store ruter. Gni skinka inn med salt og pepper og la den stå kjølig til neste dag. Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan skinka dampes først og rutes etter damping.2. Hell på ca. 2 dl vann i langpannen og dekk den godt til med aluminiumfolie. Damp skinka på 230 °C i 45 minutter.3. Fjern aluminiumfolien og stikk inn et steketermometer. Stek skinka videre på 175°C til steketermometeret viser 68 °C for medium stekt og 74°C for gjennomstekt. Det tar ca. 6 timer.4. Sil sjyen og bruk den som grunnlag for saus. Kok sjy, sennep og fløte inn til 3/4 av mengden. Sausen kan lett bli for salt, tilsett da eventuelt litt vann. Spe i maisenna utrørt i vann, og pisk til slutt inn smør. Server med kokte grønnsaker, saus og båtpoteter. (matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke