buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
PASTAENTUSIAST: Kokken Johnny Berntsson liker pasta, men synes den bør være hjemmelaget.
 
Pasta som i Italia
Glem tørket ferdigpasta for en stund. Prøv deg heller som privat pastaprodusent og server den fersk som i Italia. Det blir en annen opplevelse!

Publisert: 10.jul.2009 05:10
Oppdatert: -
- Pasta er jo bare et garnityr; et tilbehør i likhet med ris eller poteter sier kokken Johnny Berntsson som bor på Brøttum. Men det er et interessant tilbehør, særlig hvis man lager det selv. Suksess med hjemmelaget pasta krever litt trening. I belønning kan til gjengjeld matlageren forvente hyggelig respons.

INGREDIENSENE er slett ikke kompliserte. Alt som trengs er:
2 ¾ kopper durum hvete, gjerne italiensk type
3 egg lett sammenpisket
litt salt

Profesjonelle som lager egen pasta, bruker kjøkkenmaskin og pastamaskin, opplyser Berntsson. Men alt kan gjøres manuelt, selv om en pastamaskin til 300 - 400 kroner kan bli en givende investering.

Slik gjør du
Bland mel med en klype salt. Hell blandingen i en liten haug på bordet. Form en grop på toppen av haugen og hell eggene oppi. Bruk fingrene (eller gjør alt i kjøkkenmaskin) til å jobbe melet godt inn i eggene.

Kna blandingen i cirka 10 minutter.
Hvis deigen er klisset, har du i litt mer hvetemel. Er den for fast, tilsettes litt vann. Form deigen til en ball og la den hvile minst 15 minutter på kjøkkenbenken under plast. Det beste er å la deigen hvile ett døgn før den bearbeides videre.


DRYSS LITT MEL på arbeidsbenken og rull deigen ut med kjevle, eller bruk pastamaskin. Den som Berntsson brukte, er hånddrevet og deigen sveives ut, stadig tynnere. Dryss gjerne litt mel over hjulene på pastamaskinen, så deigen ikke setter seg fast. Sveiv ganske sakte og jobb mye med deigen så den blir sterk. Alle kjøringer gjennom maskinen på forskjellige tykkelser, må gjøres minst to ganger. Til sammen må du regne med minst 30 gjennomkjøringer før deigen er ferdig kjevlet. Form pastaen med kniv, eller bruk maskinen til dette også.

KOKINGEN er raskt unnagjort. Selv en ganske stor pasta som ravioli trenger bare et halvt minutts koking. Pasta skal alltid kokes (trekkes) i rikelig med vann. Ta pastaen opp med hullsleiv, ha i en rist og avkjøl med rennende kaldt vann. Legg pastaen på kjøkkenpapir eller kjøkkenhåndkle. Med utgangspunkt i den gjengitte pastaoppskriften, kan du lage en rekke ulike pastaretter. Berntsson foreslår to retter og lager dem raskt med fortreffelig håndlag. Ravioli fylt med kongekrabbe skal serveres i blomkålsuppe. Den andre har de syltynne, smale båndene linguini som grunnlag.

VI TAR LINGUINIEN FØRST, siden den er enklest. Retten tilberedes i stekepanne.
(¤ porsjoner)
6 middels store sjampinjonger
2 dl kjøttkraft
en god bunt nylaget linguini
en sjenerøs smørklatt
salt og pepper
gressløk
sjalottløk
presset sitronsaft
Slik gjør du
Del opp soppen og legg bitene i tørr, varm stekepanne. Rist soppen, ha på litt salt. La væske som avgis, dampe inn. Det sørger for sterkere soppsmak. Hell i kjøttkraft og smør. La det koke godt inn sammen med soppen. Ha i pastaen og vend sammen med soppen. Tilsett litt hakket gressløk, sjalottløk og presset sitronsaft. Server på tallerken.

- Byr du folk på dette, blir de veldig imponert, sier Berntsson.


RAVIOLIEN er litt mer utfordrende.
Til fyll i raviolien trengs:
400 g krabbekjøtt
2 ss mascarpone (italiensk, myk ferskost)
sitronsaft
salt og pepper
hakket gressløk
olivenolje
Slik gjør du
Rens krabbekjøttet og stek det i panne med litt smør til krabbekjøttet er gjennomstekt. Ta det opp, avkjøl og hakk det. Bland inn mascarpone. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper. Et dryss hakket gressløk er også fint å ha med.

Utgangspunktet for ravioli er tynt utkjevlet pasta. Legg en god spiseskje på pastaen til hver porsjon. Pensle med litt egg på pastaen inntil fyllet. Stikk ut et rundt lokk, cirka fem centimeter i diameter og legg det over fyllet. Press lokket godt ned på pastaen under. Ta en større ring og klem ut raviolien slik at det blir en centimeter stor brem rundt fyllet.
Trekk ravioliene i lettsaltet vann cirka 30 sekunder. Ta dem opp og pensle med litt olivenolje.
Lag blomkålsuppe. Legg en ravioli i hver suppetallerken og server.
- Hjemmelaget pasta er i grunnen ganske interessant, sier Berntsson.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat